– Start treningen og bli med da vel!

I Birkenesavisa 17.04.24 stod en artikkel om sykkelritt i lagets (Birkenes IL) jubileumsår (100 år) der rittprogrammet for årets sesong ble presentert. Jeg tillater meg å «slå et slag» for Birkenesrunden, som altså skal arrangeres for 50. gang i år.

Birkenesrunden er et tur-/trimritt på 92 km, der de «aktive» syklistene sykler på tid. Men med en egen trimklasse er dette et sykkelritt også for «hvermansen», det vil si for alle som liker å sykle, uten å føle seg presset på klokke og tid. Da er det å fullføre som gjelder. Rittet har vært oppe i over 400 deltakere på det meste, og bygdas innbyggere har vært gode til å støtte opp om arrangementet med sin deltakelse, ikke minst i trimklassen.

Det hadde vært sabla gøy om bygdefolk (og andre selvfølgelig) hadde satt seg på sykkel og blitt med, og dermed gjort arrangementet til et skikkelig 50 års jubileumsarrangement i Birkenes IL sitt 100 års jubileum.

Tidlig på 80-tallet ble husmorlaget spesialinvitert til Birkenesrunden med forslag til treningsprogram. Det var et tiltak for å få flere kvinner til å trimme/mosjonere på sykkel. Flere gjennomførte, og enda flere var med på treningene.

Så da oppfordres folket til å snakke med venner og venninner, arbeidskolleger og andre, og utfordre hverandre til å bli med på sykkelturer fram mot søndag 16. juni da formen testes. Vil du, så kan du!

Vedlegger forslag til treningsprogram (etter malen for Husmorlaget i 80-årene). Møt for eksempel fram klokka 18 ved Idrettsplassen eller på Myrene, og se om du møter andre du/dere kan sykle sammen med. Gjennomføres treningen etter programmet vil du/dere garantert gjennomføre Birkenesrunden i fin stil søndag 16. juni. Da ses vi (!!?)

Lykke til!

 

Ragnar Høygilt

 

________________

Brukerskapt