Klar for Sverige

VERDENSCUP: Lars Helge Birkeland og Marte Olsbu Røiselander blant løperne som skal gå verdenscupåpningen i skiskyting i Östersund. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Disse norske skiskytterne reiser til verdenscupåpninga i Sverige.

Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø fronter en sterk norsk tropp til verdenscupåpningen i svenske Östersund i starten av desember.

I troppen er det få overraskelser. Herrelaget blir som ventet med de seks seniorlandslagsløperne: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale.

Endre Strømsheim og Aleksander Fjeld Andersen, som begge markerte seg sterkt under sesongåpningen på Sjusjøen i helgen, er plukket ut som reserver.

På kvinnesiden står rutinerte Synnøve Solemdal i fare for å bli vraket fra verdenscuplaget. Hun og Thekla Brun-Lie skal gå IBU-cup til helgen på Sjusjøen og kjemper om den sjette og siste plassen i troppen.

For øvrig er følgende løpere uttatt: Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold, Emilie Kalkenberg og Karoline Knotten.

Verdenscuprunden i Östersund åpner med mixed-stafetter 30. november og fortsetter med sprint (1. desember), normaldistanse (4. og 5. desember) og stafetter (7. og 8. desember).