Fjerdeplass til Svaland

Håkon Svalands fjerdeplass på søndagens fellesstart ble beholdningen for birkenesingene da skiskytterne innledet norgescupsesongen på Geilo i helga.

22-åringen var snaue 40 sekunder bak vinner Martin Femsteinevik fra Hålandsdal IL og åtte sekunder unna pallplass, etter å ha skutt to fulle hus og én pluss én bom.

– Bra skyting, og så er det fortsatt en del å gå på i løypa. Men dette var det beste jeg kunne få til akkurat nå, sier Håkon Svaland til Birkenesavisa.

Han er mindre fornøyd med lørdagens sprint, der han måtte nøye seg med en 28. plass etter å ha pådratt seg to strafferunder på hver av de to turene innom standplass.

– Det var veldig vanskelige vindforhold, så jeg tok litt større risk på standplass enn vanlig og da gikk det ikke så bra, sier 22-åringen, som ble slått med 19 sekunder og ni plasser av lillebror Lars.

Også han gikk seg opp på resultatlista søndag, nærmere bestemt til en 17. plass, etter å ha skutt 1-0-1-2. Med samme uttelling som Håkon hadde 21-åringen vært inne blant de ti beste.

Alle klasser

Stevnet på Geilo skistadion markerte sesongstarten for både DNB Cup (Norgescupen for senior) og Sparebank 1 Cup (Norgescupen for junior). Det var også klasser for de aller yngste. Der var det ingen blå birkenesdresser å se. Det var det derimot i 16-årsklassen, hvor Martin Uldal skjøt fem bom og gikk inn til en 18. plass på lørdagens sprintdistanse. Søndag gikk han seg opp fem plasser med samme uttelling på standplass.

Storebror Espen var ikke i det treffsikre hjørnet i helga. 19-åringen, som valgte å gå i seniorklassen, traff på fire av ti skudd på sprinten og 11 av 20 skudd på fellesstarten. Det holdt til henholdsvis 55. og 50. plass. Jevngamle Lars Reiten måtte tåle fem strafferunder på sprinten. Dermed ble det en 6. plass av de syv fullførende i eldste juniorklasse (20-21 år). Reiten sto over søndagens fellesstart.

God skyting av Aabel

Nils Christian Aabel skyter godt, men mangler fart i sporet. Lørdag skjøt han fullt hus på liggende og tre bom på stående, men måtte nøye seg med en 75. plass. Søndag klatret 22-åringen 20 plasser på lista etter å ha levert nesten prikkfri skyting (0-0-0-1).

Lørdag ble Thor Arild Aas nummer 23 i 18-årsklassen etter fire og tre bom på standplass. Han gikk seg opp tre plasser på fellesstarten, men nye åtte bom på skytinga forteller hva den treningsglade vegdølen bør ha fokus på framover.

Neste norgescuprunde for seniorene går i Oppdal 10.-11. desember. Juniorene må vente ytterligere ei uke, til 17. og 18. desember, når Ole Einar Bjørndalens hjembygd Simostranda tar imot norgescupløperne.