Hyrer konsulenter

BIBLIOTEK: Lokalene til Birkeland bibliotek tilfredsstiller ikke dagens krav, og kommunen vurderer å flytte biblioteket.

Kommunen lefler med tanken om å flytte biblioteket.

– Vi har bedt om ekstern hjelp i en anbudsprosess, og det har flere årsaker. Det er ei stund siden vi inngikk dagens leiekontrakt for biblioteket, og det er relevant å fornye den. Samtidig må vi se på helheten for å gi et godt tilbud til befolkninga, sier kommunalsjef Halvor Nes.

I midten av april lyste kommunen ut en anbudskonkurranse for konsulentbistand ved anskaffelse av leielokaler til kommunens bibliotek på Strøget. Nes forteller at det gjerne kan ta en tid før kommunen faktisk går ut i markedet for å lete etter nye lokaler.

– Vi må tenke sambruk og kommunens øvrige behov, og vi må ha litt tid for å vurdere dette. Foreløpig har vi jo ikke noe annet sted å legge biblioteket, sier han.

Utbedringsbehov

I anbudskonkurransen står det at lokalene holder en svært dårlig standard og kommunen vurderer derfor å flytte. Nes utdyper at lokalene ikke tilfredsstiller dagens krav, men at det er en god dialog med utleier om dette.

– Det er et utbedringsbehov, men vi kan ikke forvente at dagens lokaler skal utbedres dersom vi samtidig vurderer å flytte. Vi må være forutsigbare overfor de vi leier hos, sier han.

– Har ikke kommunen oversikt selv over hva som er tilgjengelig av lokaler på Birkeland?

– Nei, det har vi ikke brukt veldig mye tid på. Det er en mulighet for at noen andre har noe de vil tilby oss. Det er også vedtatt en sentrumsplan, og vi vet ikke hvilke prosjekter som ligger i komminga som følge av den, sier Nes.