Tre bom og mista tre plasser

SKISKYTING: Lars Helge Birkeland. Arkivfoto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Nok en topp 10-plassering på Birkenes-løperen under jaktstarten.

Johannes Thingnes Bø gikk ut i klar ledelse, men utklasset likevel konkurrentene med feilfri skyting på lørdagens jaktstart i skiskyting.

Det var Thingnes Bøs 21. seier i verdenscupen. Han har bare Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen foran seg av de norske.

Martin Fourcade, med én strafferunde, endte ett minutt bak. Russeren Anton Sjipulin tok tredjeplassen, 1.18 minutter bak. Også han bommet en gang.

Jaktstarten ble nærmest avgjort etter første liggende skyting. Thingnes Bø gikk ut 37 sekunder foran Fourcade som måtte ut i strafferunde.

Oppvisning

Han økte til nesten 50 sekunder inn til annen skyting. Nordmannen skjøt en ny kontrollert og rask liggende serie. Avstanden økte på neste runde og med ny feilfri skyting var avstanden økt til nesten minuttet ut fra første stående.

En ny oppvisning på standplassen fra yngstebror Bø gjorde at han vant han som han ville.

Han gikk et nærmest perfekt løp. Han var raskest på standplass og raskest i løypa.

– Det flyter bra og jeg er superfornøyd. Jeg får gå alene i tet etter at Martin bommer på første liggende, og jeg ser meg aldri tilbake. Det var et perfekt skirenn, sa Bø til NRK.

– Det er ubeskrivelig godt, og det er mer og mer deilig å vinne.

Svendsen klatret

Emil Hegle Svendsen skjøt også feilfritt og gikk fra 32. til 5.-plass. Han var 1,57,5 bak sin suverene landsmann.

– Det var bra. Jeg startet langt bak og kunne gjøre mitt eget renn. Det ble som på trening. Bare å kose seg. Det var veldig viktig for selvtilliten, sa Svendsen.

Lars Helge Birkeland gikk ut som nummer seks og med tre bom falt han også tre plasser tilbake på jaktstarten.

Erlend Bjøntegaard gikk også et forrykende renn og gikk seg opp 25.-plasseringer. Han startet som nummer 36 og til tross for to bom klatret han til 11.-plass til slutt.

Henrik L’Abée-Lund bommet to ganger på sine to liggende skytinger og havnet langt bak underveis, men med feilfri stående skyting endte han på 23.-plass.

For Tarjei Bø ble det omvendt. Han var feilfri på liggende, men måtte tåle fire bom på stående skyting. Dermed endte han som dårligste nordmann på 29.-plass.