Fikk skryt for VM-debuten

Lars Helge Birkeland i farta

FORNØYD: - Det var et bra gjennomført løp, så jeg må si meg fornøyd med det, sier Lars Helge Birkeland, som overraskende fikk sin VM-debut under normalprogrammet i Ruhpolding tirsdag ettermiddag.

Lars Helge Birkeland fikk skryt for god skyting på tirsdagens 20-kilometer i Ruhpolding etter å ha blitt kastet på hodet inn i VM-sirkuset på lynkort varsel.

— Emil (Hegle Svendsen) er den eneste som får godkjent skyting, han og Lars Helge, var NRKs ekspertkommentator Hallvard Hanevolds dom etter at samtlige fem nordmenn hadde gått i mål. Med to bom på 20 skudd (ti liggende og ti stående) ble Hegle Svendsen best av de norske med sin 8. plass. Så fulgte Tarjei Bø på 18. (fire bom) og Lars Helge på 39. (to bom), mens Rune Brattsveen og veteran Ole Einar Bjørndalen havnet på 46. og 47. plass med henholdsvis fire og fem bom. Vant gjorde slovenske Jakov Fak, med den eldste av de franske Fourcade-brødrene, Simon, på andreplass og Jaroslav Soukop fra Tsjekkia på tredje.

— Det var et bra gjennomført løp, så jeg må si meg fornøyd med det. Det gikk litt tungt ute i løypa, men jeg synes jeg klarte å gå jevnt hele veien, og på standplass fungerte det bra. Det eneste må være at jeg fikk litt skjelven i beina på siste stående, sier Lars Helge til BirkenesAvisa på telefon fra Ruhpolding.

Mollestadgutten var klar for å reise til neste runde i IBU-cupen (Europacupen) da han søndag fikk beskjed om at Alexander Os var blitt syk og at han som hjemmereserve måtte hive seg på flyet til Tyskland. Litt av en beskjed å få for unggutten som hadde verdenscupdebut som sitt store mål denne sesongen. Nå ble det VM-debut på toppen av en sesong som har gått over all forventning for 24-åringen.

— Det kom litt brått på, dette her, men det er klart det er veldig gøy å få sjansen. Målet mitt denne sesongen var å debutere i verdenscupen, og det har jeg jo gjort, så da kommer debuten i VM som en stor bonus som gir ekstra motivasjon foran neste sesong, sier Lars Helge. Selv om han ble tredje beste nordmann, får han neppe gå fredagens herrestafett.
— Jeg har fått beskjed om at Rune (Brattsveen) skal gå stafetten, så jeg blir nok bare reserve, sier mollestadgutten.