Trang 17. mai

REAGERER: Anne Svendsen mener nasjonaldagen på Tobias jorde ble en trang affære.

Reagerer på trang nasjonaldagsfeiring på Birkeland.

– Jeg synes det er veldig tris om vi skal vingeklippe det 17. mai handler om. Det er ikke mye igjen av 17. mai om vi skal kutte ned på togene, sier Anne Svendsen til Birkenesavisa.

I 35 år har hun feiret 17. mai på Birkeland, men etter store deler av feiringa ble flytta fra Idrettsparken til Tobias jorde, synes hun feiringa ble for trang.

– Nå får man bare en sjanse til å se barnetoget. Det er trist. Før gikk de opp, og så ned. De bruker nå et kvarter på veien, mens de i Kristiansand gjerne går en time, sier Svendsen.

Knapt med tid

Hun har en rekke ankepunkt etter årets nasjonaldagsfeiring. Skoletoget som nå går fra Idrettsparken, rundt kommunehuset, og ned til Tobias jorde er bare ett av dem.

– Bestemmer du deg for å gå i kirka, blir det liten tid for barna å leke på jordet. Før var det luft rundt arrangementet, nå foregår det på asfalt i sentrum, sier Svendsen.

Knapt med tid blir det også om du deltar i folketoget, og også vil delta i kortesjen, påpeker hun.

– Du rekker jo knapt å skifte, og det er jo mye bedre å ha kortesjen i Idrettsparken. Hva slags forbindelse har denne til folkehøyskolen, spør hun.

Savner sitteplasser

Hun synes Idrettsparken er et fantastisk luftig område, med plass til mange mennesker. Sitteplasser i sentrum er det sparsomt med, ifølge henne.

– Det er ikke om å gjøre å få unna 17. mai så fort som mulig, for man skal jo glede seg hele dagen. Jeg har aldri tidligere hørt noen klage på lengden på 17. maifeiringa på Birkeland. Det har vært en fin og lang dag, sier Svendsen.

Leder for hovedkomiteen for 17. mai, Gunnar Birkeland, skriver i et leserbrev i dagens avis at også han etterlyser sitteplasser på Tobias jorde. Til Birkenesavisa opplyser han at årets 17. maifeiring skal evalueres onsdag 23. mai.