Ønsker avgang hver time

FLERE: Plansjef Hilde Bergersen i AKT ønsket i februar seg flere avganger til Kristiansand fra Birkeland. Hun vil også gjøre ruta til Lillesand mer effektiv. Nå gjennomføres endringene.

AKT vil ha flere avganger til Kristiansand, og vil droppe Tveide på vei til Lillesand.

– Vi ønsker å ha en avgang i timen til Kristiansand, og for å få det til må vi se ruta mellom Birkeland og Kristiansand i sammenheng med lokalruta i Kristiansand som går til Grødum, sier plansjef Hilde Bergersen i Agder kollektivtrafikk (AKT).

Torsdag kveld informerte hun kommunestyret om AKTs planer for rutetilbudet i Birkenes. Hun understreker at flere avganger til Kristiansand er avhengig av mer penger til AKT.

– All kollektivtrafikk på Sørlandet er subsidiert. I Kristiansand er hver reise subsidiert med 16 til 17 kroner, mens reisene i Arendal er subsidiert med 25 til 26 kroner, sier hun.

Flere avganger

I dag er det ti daglige avganger mellom Birkeland og Lillesand, og ni avganger mellom Birkeland og Kristiansand. Ifølge tall fra AKT er det flest passasjerer på ruta gjennom Ytterdalen til Kristiansand.

– Det viktigste for passasjerene er at bussen går ofte, og da øker bruken. Undersøkelse viser at pris og komfort kommer litt lengre ned på lista, sier Bergersen.

Når det gjelder ruta til Lillesand, veksler denne i dag på å kjøre over Tveide. Det ønsker AKT å slutte med. De ønsker at ruta følger Birkelandsveien til Lillesand.

– Forslaget mellom Birkeland og Kristiansand er godt. Så godt at jeg nesten kan tenke meg å ta buss selv. Det er viktig med forutsigbarhet, og da er det fint at bussen går hver time, sier Nils Olav Eikenes (H).