Lunken til privat legevakt

ORDFØRER: Anders Christiansen (Ap).

Ingenting tyder på at Birkenes kjøper tjenester fra en privat legevakt med det første.

– Skal vi legge legevaktsordninga ut på anbud må det gjøres et betydelig arbeid for å sikre et godt grunnlag. Skal dette spørsmålet tas videre må du nesten ta det opp i budsjettarbeidet, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

Fremskrittspartiets Odd Gunnar Tveit har nettopp spurt om ordføreren vil bidra til et sonderingsmøte med Aleris vedrørende opprettelse av privat legevakt i Lillesand. Etter at Aleris åpnet sitt private sykehus i nabokommunen har især Fremskrittspartiet øynet muligheten for en privat legevakt.

– Mange er vel enige om at legevaktsordninga i dag ikke er så voldsomt bra. Jeg har ikke noe særlig erfaring selv, men var med ei gammel dame en søndag kveld. Hun måtte vente grusomt lenge, sier Tveit.

Krever mange vakter

Han påpeker at for de fleste i Birkenes er det kortere å kjøre til Lillesand enn Kristiansand. Kommunen bruker i dag 1,9 millioner kroner i året på legevaktsamarbeidet i Kristiansand.

– Det er kun snakk om en sondering. Hvis Aleris er dyrere lar vi det være, men om de er billigere og bedre bør vi se på saken, sier Tveit.

Christiansen har sine tvil om at det lar seg gjøre å etablere et legevakttilbud i Lillesand.

– En legevakt trenger 16 skift i uka, og over 800 skift i året. I år stiller Birkenes med 71 vakter til legevakta i Kristiansand, og om Lillesand bidrar med det dobbelte, er det likevel mange vakter i manko, sier han.