Kronet som serievinnere

SERIEVINNERNE: Dina Birkenes Mourao (bak f.v.), Maria Hauge, Lena Rugsland, Emilie Hauge, Kristine Nygård, Nathalie Vehusheia Stensvand, Ane Johnsen, Tiril Senum Lie (foran f.v.), Emma Kristine Holm og Marie Dugstad. Annine Høygilt har også vært en viktig brikke i laget, men spilte ikke de siste kampene på grunn av skade.

Håndballjentene har vunnet 15 av 18 kamper denne sesongen.

Birkenes ILs jenter 15 i håndball har storspilt i kamp etter kamp og ligget helt i toppen av serien vinteren igjennom. De 18 seriekampene har gitt tre tap og imponerende 15 seire.

Tirsdag i forrige uke ble det klart at de kom til å vinne serien, da de slo daværende serietoer Trauma 2 i et durabelig oppgjør i Birkeneshallen. Etter å ha ledet med to mål til pause, hevet birkenesjentene tempoet og kvaliteten et hakk i både angrep og forsvar og slo et godt Trauma-lag med seks mål.

Dermed hadde ikke Birkenes annet enn heder og ære å spille for i sesongens siste seriekamp. Det hadde derimot motstanderen Tvedestrand, som med seier ville gå forbi Trauma 2 på tabellen og bli offisielle seriemestere.

Birkenes har nemlig hatt dispensasjon fra håndballkretsen til å spille med tre overårige spillere denne sesongen, noe som har vært tvingende nødvendig for å klare å stille lag. Det innebærer imidlertid at laget ikke kan bli offisielle seriemestere.

Det ble da også tidlig klart hvilket lag som hadde høyest tenning i Lyngmyrhallen søndag ettermiddag. Etter å ha ledet med fem mål til pause vant hjemmelaget til slutt med syv mål og kan dermed titulere seg som seriemestere i breddeserien for jenter 15, ett poeng bak Birkenes og ett poeng foran Trauma 2.

Men serievinnerne, de heter Birkenes IL!

 

Bjørn Vidar Lie

Ivrig håndballpappa