Borteseire i Birkeneshallen

SØLVVINNERE: Birkenes-laget som tok sølv i 15-årsklassen, besto av Tiril Senum Lie (bak f.v.), Kristine Nygård, Maria Hauge, Lena Rugsland, trener Tomas Andersson, Emilie Hauge, Ane Johnsen, Rebekka Hansen (foran f.v.), Emma Kristine Holm og Nathalie Vehusheia Stensvand.

Det var Høvdingen og Grimstad som stakk av med pokalene i henholdsvis 11- og 15-årsklassen da Birkenes IL arrangerte Mini Cup i håndball i Birkeneshallen i helga.

Lørdag var 11-årsjentene i ilden. Fordelt på to innledende puljer kjempet åtte lag om plassene i A- og B-sluttspillet. Med to seire og ett tap hver i de innledende rundene klarte begge lagene fra Birkenes IL å kvalifisere seg til A-sluttspillet.

Her ble imidlertid motstanden for tøff for både Birkenes 1 og Birkenes 2, som begge måtte se seg slått med tre mål i semifinalene, av henholdsvis KIF og Høvdingen. Dermed ble bronsefinalen et rent Birkenes-oppgjør, som Birkenes 1 gikk seirende ut av.

I finalen ble Høvdingen hakket for sterke for KIF og vant 7-6. B-finalen ble vunnet av Tveit, som slo Grimstad 1 med 9-7.

Søndag var det 15-åringenes tur. Arrangørklubbens representanter, serievinnere av året, kom godt i gang med en knepen ettmålsseier over Grimstad. Deretter ble det stortap for Tvedestrand, før birkenesjentene sikret 2. plassen i pulja og semifinalebillett med seire over Tveit og Øvrebø.

I en velspilt semifinale ble BIL-jentene igjen for sterke for Tveit, mens Grimstad noe overraskende slo Tvedestrand og sikret seg den andre finaleplassen. I finalen fortsatte grimstadjentene storspillet og kunne til slutt innkassere en komfortabel seier over Birkenes.

Bronsemedaljene stakk Tvedestrand av med etter en klar seier over Tveit i bronsefinalen.

 

Bjørn Vidar Lie

 

15-ÅRSVINNERNE: Stine Snemyr (bak f.v.), Ragnhild Bakke, Helene Thorsen, Sarah Pedersen, Silje From, Amalie Mostad, Michael Daubb (trener), Nina Kvarenes (foran f.v.), Elise Hansen, Vilde Hodnebrog, Meritha Nielsen og Adele Idalen jubler for Grimstad-seier i 15-årsfinalen.

11-ÅRSVINNERNE: Laget fra Høvdingen, som slo KIF i finalen og hentet hjem gullet i 11-årsklassen.

2. PLASS: KIF-laget, som tapte finalen i 11-årsklassen knepent.

BRONSEVINNERE: Birkenes 1 slo Birkenes 2 i bronsefinalen i 11-årsklassen.

4. PLASS: Birkenes 2 spilte seg helt fram til bronsefinalen, hvor det ble tap for klubbvenninnene i Birkenes 1.