Klare med navn

NUMMER TO: Valgkomiteen i Høyre har innstilt Ragnhild Aasen (H) på andreplass. Hun har sammen med Trond Endresen og Ragnar Suggelia utgjort valgkomiteen.

Store utskiftninger i Høyre før valget neste år. Tre av fem gir seg.

– Ja, det er naturlig at det blir utskiftninger når en del av veteranene gir seg. Det har vært god vilje til å stå på lista, og det er flott, sier Ragnar Suggelia (H) til Birkenesavisa.

Som tidligere kjent er det tidligere ordfører Arild Windsland (H) som troner på toppen av lista. Han har ambisjoner om å igjen innta ordførervervet. Han svarte slik til Birkenesavisa i september på spørsmål om hvor sannsynlig det er at Høyre blir valgvinner neste år.

– Det er veldig vanskelig å si. Vi hadde god driv når jeg var ordfører, og nasjonalt har ikke partiet mista noe særlig oppslutning. Jeg tror mye avhenger av mannskapet vi får med oss, for spesielt i små kommuner som Birkenes, ser velgerne på hvem som representerer dem, sa Windsland.

Fin fordeling

Nå har valgkomiteen spikra resten av lista, og Suggelia selv mener valglista er god, og at det blir et spennende valg med Windsland på topp. Årsmøtet i Høyre vedtar formelt lista 27. november.

– Valglista har en fin fordeling av unge og eldre. Det er mye nysgjerrige mennesker, så dette er en fin liste for Høyre, sier han.

I dagens kommunestyre har Høyre fem representanter, og av de fem som stiller fast er det kun Jon Inge Holm (H) som har fått en slik plassering på valglista at han har gode sjanser for gjenvalg. Trygve Endresen (H) møter også fast i kommunestyret, men er plassert på en 18. plass av komiteen.

I tillegg er det en rekke av dagens vararepresentanter som fortsatt stiller på liste.

Dagens opposisjonsleder Gunnar Høygilt (H) tar ikke gjenvalg, og heller ikke Nils Olav Eikenes (H) eller Olav Vehusheia (H) som alle tre har fast plass i kommunestyret.

Birkenes Høyre valgliste

1. Arild Windsland

2. Ragnhild Aasen

3. Jøl Arne Suggelia

4. Katrine Vestøl

5. Jon Inge Holm

6. Ivar Aanesland

7. Jon Kristian Thorsen

8. Anita Maxharraj

9. Trond Endresen

10. Kai Reidar Imenes

11. Kristen Flaa Sundtjønn

12. Ragnar Suggelia

13. Hilde Høygilt

14. Oddvar Ivarson

15. Grunde Høygilt

16. Johann Olav Brakestad

17. Evy Ann Valen

18. Trygve Endresen

19. Mai-Elin Beisland Holm

20. Håkon Flakk

21. Nils Olav Bjelland