Suveréne håndballjenter

LAGET SOM SLO VEGÅRSHEI: Ane Johnsen (f.v.), Dina Birkenes Mourao, Kristine Nygård, Emilie Hauge, Lena Rugsland, Marie Dugstad, Maria Hauge, Natalie Vehusheia Stensvand, Tiril Senum Lie, Emma Kristine Holm og Annine Høygilt.

Birkenes ILs jenter 15 sto med fire seire av fire mulige da håndballserien tok halvannen måneds høstpause. Etter pausen har de fortsatt der de slapp.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

Først ble Vegårshei banket 39-19 i egen hall. Deretter ble serieleder Tvedestrand slått 24-21 i Birkeneshallen, før laget kunne notere en real arbeidsseier over Lia i Vikhallen med 20-19.

I kampen mot Tvedestrand, som gikk torsdag i forrige uke, slet BIL-jentene det første kvarteret og lå under med tre mål. Da la trener Thomas Andersson time-out-kortet på sekretariatets bord.

Etter en kort peptalk var det et nytt birkeneslag som kom på banen, og i løpet av de siste ti minuttene av første omgang var kampen snudd i BILs favør. I andre omgang fortsatte BIL-jentene storspillet og kunne innkassere en høyst velfortjent tremålsseier.

Mot Lia sist lørdag stilte laget med kun én innbytter, på grunn av skader og sykdom på tre spillere. Kampen ble da også jevnere enn tabellsituasjonen skulle tilsi, men birkenesjentene jobbet og slet og klarte til slutt å hale i land en ettmålsseier.

Dermed ligger de solid plassert på tabelltoppen med syv seire på syv kamper og 192-128 i målforskjell når to kamper gjenstår før julepausen. Søndag (10/12) reiser BIL-jentene til Traumahallen for å møte serietoer Trauma 2. Torsdagen etter (14/12) er Tveit motstander på Birkeland.

Den som ønsker å se fartsfylt og god håndball live anbefales å ta en tur opp i Birkeneshallen denne kvelden. Kampstart er 18.50.

 

Innsendt av Bjørn Vidar Lie

Håndballpappa