Full fres i fem timer

STORSCORER: Julian Stordal hopper inn i feltet og setter inn en av sin mange scoringer i løpet av lørdagsettermiddagen.

Gikk du forbi Birkeneshallen sist lørdag, stusset du kanskje over hvorfor parkeringsplassen var stappfull. Se bildene her!

Tok du turen inn i hallen, fant du årsaken.

Årets første aktivitetsserie i håndball for åtteåringer samlet ikke mindre enn 27 lag fra Marnardal i vest til Grimstad i øst. På hallgulvet var det full fres på tre baner fra klokka 11 til 16. Tribunen var fylt opp med ivrige foreldre og søsken, og ute i foajeen og i miljørommet gikk vaffelsalget strykende.

Tett mellom kampene

– Lagene er delt opp i to puljer, og det er fire kamper per lag, så det er tett mellom kampene, forteller Rita Esperås i en pause mellom slagene.

Sammen med Øyvind Kristensen gjør hun sitt beste for å holde styr på de åtte spillerne som veksler på spille på de to lagene fra arrangørklubben Birkenes IL.

– Vi er den eneste klubben som har tre baner, så da blir det litt flere kamper per lag, legger Rita til.

Hver kamp varer 13 minutter uten pause, og med to minutters pause mellom kampene, er det bare å fyke fra den ene banen til den andre. Men vi får da samlet Birkenes-gjengen til et lagbilde.

Da får vi også vite at samtlige spillere har fulgt med på herrenes håndball-EM. Favorittlaget? Norge, selvfølgelig! Og så Vipers, da.

Ønsker flere spillere

Rita og Øyvind er også trenere for syv- og åtteåringene som trener i Birkeneneshallen hver mandag.

– Det er tre lag som trener sammen – jenter 7 og 8 og gutter 8. Vi har langt over 20 spillere på hver trening, men det er plass til flere, forteller Rita, som ønsker seg flere syvårsjenter og åtteårsgutter, for der er det litt få.

Men alle er mer enn velkommen, understreker hun.

Herved er invitasjonen sendt; er du jente eller gutt født i 2009 eller 2010 og har lyst til å spille håndball? Da er du hjertelig velkommen i Birkeneshallen mandager mellom 18.00 og 19.30.

HER ER DET STENGT: Mathias Røstad og Wiktor Macko stenger forsvaret mot Gimletroll.

HVA GJØR JEG NÅ?: Oscar Esperås er et øyeblikkk i tvil, men endre med å skyte.

FULL INNSATS: Steinar Ruud gir alt for å få ballen forbi Gimletrolls solide forsvarsmur.

DJERVE FORSVARSKRIGERE: Jakob Vreim Ludvigsen (t.v.) og Oscar Esperås gjør det de kan for å hindre motstanderen i å få avfyrt skudd mot keeper Steinar Ruud.

FAIR PLAY: Og etterpå takker vi pent for kampen. Steinar Ruud leder an.

MYNDIG DOMMER: Kristine Nygård var en av de fire spillerne på BILs jenter 15-lag som gjorde tjeneste som dommer – og som lærte opp de unge spillerne i håndballens regelverk – denne dagen.

FOTOSHOOT: Etter medaljeutdelingen var det tid for den obligatoriske fotoseansen med ivrige foreldre som fotografer.

BIL-LAGENE: Trenere og lagledere Rita Esperås og Øyvind Kristensen med spillerne som utgjorde BILs to lag denne lørdagen. Bak f.v.: Steinar Ruud, Jakob Vreim Ludvigsen, Oscar Esperås og Wiktor Macko. Foran f.v.: Sander Koppasch, Julian Stordal, Viktoria Helena Glama og Mathias Røstad.