Sesongklare skiskyttere

KLAR: Landslagsløper Lars Helge Birkeland tar siste finpuss på formen under strålende forhold på Sjusjøen, foran kommende helgs sesongstart på samme sted. FOTO: Fanny Horn Birkeland

Lørdag braker skiskyttersesongen løs med sprint og fellesstart på Sjusjøen. Lars Helge Birkeland har lagt om treninga.

Sammen med den internasjonale skiskyttereliten stiller fem løpere fra Birkenes IL, som alle rapporterer å være i god form.

– Jeg føler at jeg har tatt store steg på det tekniske, og jeg har fått gjort den treninga jeg skal, så jeg føler meg i rute, sier Lars Helge Birkeland.

Foran denne sesongen har han redusert mengdetreninga til fordel for flere hardøkter, noe han håper skal gi mer overskudd og høyere fart i sporet. I fjorårets åpningsrenn ble det 12. plass på sprinten og 7. plass på fellesstarten, men da verdenscupalvoret startet var mollestadgutten straks oppe og snuste på pallen, med en 4. plass.

Han understreker da også at det er World Cup som gjelder. Sesongstarten i treningsløypene hans gir imidlertid en viktig pekepinn på hvordan han ligger an i forhold til de aller beste.

– Sesongåpningen er nok det løpet en er mest spent på i hele sesongen, for å se åssen en ligger an i forhold til utlendingene. Det er viktig å se at man henger med, da kan en senke skuldrene fram mot World Cup-starten, presiserer den Lillehammer-bosatte landslagsløperen.

Han har fortsatt en individuell pallplass i World Cup som hovedmål for sesongen.

Les også om brødrene Håkon og Lars Aasheim Svaland forventinger til helgas sesongåpning, og om Lars Reiten og Espen Uldal som første gang stiller på startstreken med verdenseliten.