Håper på europacup

HAR TRENT BRA: Håkon Svaland på barmarkstrening med Team Mesterbakeren i de franske alpene i september. FOTO: Team Mesterbakeren

For brødrene Håkon og Lars Aasheim Svaland er det norgescup og forhåpentligvis IBU Cup (Europacup) som gjelder denne sesongen.

– Målet i år er flest mulig pallplasser i Norgescupen og å bli tatt ut til IBU Cup. Ellers er det noe så kjedelig som å forbedre meg fra i fjor, sier lillebror Lars.

Lørdag braker skiskyttersesongen løs med sprint og fellesstart på Sjusjøen. Sammen med den internasjonale skiskyttereliten stiller fem løpere fra Birkenes IL.

Under fjorårets sesongstart på Sjusjøen klarte han målsettingen om å bli blant de 40 beste på sprinten slik at han fikk gå fellesstarten. Det er målet i år også, selv om konkurransen fra utenlandske toppløpere blir atskillig tøffere i år enn i fjor.

– Jeg skal opp syv-åtte plasser. Formen er veldig god, jeg har trent veldig mye og veldig hardt i hele år, og har ikke hatt noen problemer. Jeg har gått veldig gode testløp i det siste, så jeg er nok i bedre form enn noensinne, sier 22-åringen optimistisk.

Resultatet ikke viktig

Storebror Håkon er ikke fullt så offensiv, selv om også han føler at formen er der den skal være.

– Fysikken er bra, så jeg føler meg ganske trygg på at jeg kommer til å gå bra. Skytinga fungerer også ganske greit, men det er små marginer. Målet er å prøve å få til det jeg klarer på trening. Jeg bryr meg ikke så mye om resultatet, for det er ikke så mye som står på spill, men det hadde vært gøy med en IBU Cup-plass, sier 23-åringen.

I fjor gikk han inn til en 52. plass på sprinten og tok en 12. plass i B-heatet på fellesstarten. Han mener bestemt at han aldri har vært bedre forberedt til en skiskyttersesong enn i år.

– Det er bare å få det ut i konkurranse, understreker svalenderen.

I likhet med lillebror Lars har han en tur eller to ut i Europa med det norske IBU Cup-laget som hovedmål denne sesongen, og ellers vinne så mange norgescuprenn som mulig.

Les også om Lars Helge Birkelands forventninger til åpningshelga, og Espen Uldal og Lars Reiten som første gang stiller på startstreken med verdenseliten.