Banksjefen briljerte

TOMÅLSCORER: Harald Flaa skjermer ballen for Stian Væting, mens ordfører Arild Windsland følger med fra høyre. De kunne imidlertid ikke hindre banksjefen i å nette to ganger.

YESS!: Banksjef Harald Flaa jubler for en av sine scoringer.

YESS!: Banksjef Harald Flaa jubler for en av sine scoringer.

SPORT. Banksjef Harald Flaa viste at han ikke helt har glemt gamle kunster da den banksponsa ballbingen i Herefoss ble åpnet med kake, pølser og fotballkamp mot ordføreren.

(SE FLERE BILDER UNDER ARTIKKELEN!)

Både små og store herefossinger hadde møtt tallrikt opp for å få med seg begivenheten. De fikk høre leder i Herefoss IL, Andreas Holm, fortelle at det har tatt tid å få ballbingen på plass. Planleggingen begynte allerede for fire-fem år siden. Takket være en imøtekommende grunneier (Villy Aas-Hansen) kunne grunnarbeidene påbegynnes i fjor vår, og med en dyktig og dugnadsvillig maskinentreprenør (Hans Arne Topland) i egne rekker kunne idrettslaget presentere ferdig planert grunn i løpet av sommeren. I løpet av sensommeren og høsten kom gjerde, ballnett og gress på plass, slik at bygdas ballspillende rekrutter kunne ta banen i bruk.

Banksjefen mot ordføreren

Den var derfor godt innspilt da banksjefen og ordføreren entret banen i spissen for hvert sitt lag. Kampen endte 2-2 etter at banksjefen hadde sendt sitt lag i føringen to ganger. Og selv om straffesparket som sørget for uavgjort var av det noe tvilsomme slaget, var han godt fornøyd med resultatet av både kampen og de 112.000 sponsorkronene som har gitt 350 kvadratmeter grønt kunstgress på skolens uteområde.
– Klart det er moro å være toppscorer på Herefoss Arena, gliste Flaa, før han ble litt mer alvorlig.
– Vi er opptatt av at det skapes litt liv ute på bygdene i kommunen vår, og når jeg ser alle ungene utpå gresset der nå, så er det klart at dette er midt i blinken for banken å være med på. Det er jo bygda som eier banken, da må bygda får noe igjen, spesielt her i Herefoss hvor vi hadde filial inntil for få år siden, sa han mellom munnfuller med pølse i brød etter kampslutt.

– Typisk OPS-prosjekt

– Dette er resultatet av et typisk OPS-prosjekt, der private og det offentlige går sammen om å få til ting, mente ordfører Arild Windsland, som like godt stemplet banen som et viktig folkehelsetiltak. Ordføreren, som fikk æren av å klippe over det røde båndet og erklære ballbingen for åpnet før han trakk i treningstøyet, ga seg som aktiv fotballspiller i junioralder. Han følger imidlertid godt med på lokalfotballen (les: Start og Birkenes IL), og syntes det var veldig gøy å spille fotball igjen, selv om det var ”knallhardt med to ganger fem minutter uten oppvarming!”
– Veldig bra at de stiller opp, syntes HIL-leder Holm om banksjefens og ordførerens innsats på banen. Han benyttet også anledningen til å rose grunneierens velvilje og entreprenørens grunnarbeid som skal ha vært så godt utført at idrettskretsens observatører knapt har sett maken.
– Uten dem hadde dette aldri gått så greit, sa Holm.