Lokalt preg på sceneåpning

ÅPNINGSKONSERT: Den nye utescenen på Tobias’ Jorde markeres neste fredag med en rekke lokale musikalske innslag. Hovedartistene blir Venke Knutson og Asbjørn Ribe. PRESSEFOTO.

Den nye utescenen skal være en birkelandsscene og en møteplass for folket.

– Vi trenger ikke å hente inn en rekke artister utenfra, vi har talentfulle navn på programmet med tilknytning til Birkeland, forteller kulturleder Wenche Flaa Eieland.

800 elever på allsang

Fredag 16. juni blir en festdag på Tobias’ Jorde. På formiddagen samles 800 førskolebarn og skoleelever til allsang, ledet av Venke Knutson. Det blir også innslag fra et par skoleklasser og fra lokalbandet «Nameless 5».

– Alle skolene i kommunen blir med, og det er selvfølgelig åpent for alle som skulle ønske å ta turen, sier kulturlederen.

En perle

På kvelden markeres åpningen av den nye utescenen, som er realisert takket være midler fra Kristine Foss og Foss Invest. Birkenes Sparebank har også bidratt økonomisk.

– Vi er så takknemlige for den nye scenen, og jeg har bare hørt positive tilbakemeldinger. Den har blitt en perle på Tobias’ Jorde, sier hun, og legger til: Dessuten er dette mer enn en scene, det er også en møteplass man kan bruke året rundt.

Variert musikk

Fredag kveld blir det også åpningskonsert med en rekke lokale artister. Publikum vil få høre alt fra pop til rap og korpsmusikk.

– Venke Knutson og Asbjørn Ribe er hovedartistene. I tillegg kommer skuespiller og sanger Christian Hestø og Lars Erik Birkeland, han er en himla god pianist som for tiden bor i Bergen, men som kommer fra Birkenes, forklarer Flaa Eieland.

Rapperen Jostein Reinertsen (Josty) skal opptre for publikum sammen med Céline Lunder, Bjørn Olav Hartvigsen og Rebecca Granåsen skal også stå på scenen. Ungdomskoret Crescendo kommer til å kore en del av sangene, og bandet «Blikkbox» skal opptre. I forkant av konserten vil Birkenes hornmusikk spille.

– Her blir det virkelig noe for alle og enhver, og det blir en ordentlig lokal kveld med Birkeland i fokus, forteller kulturlederen.

Hun oppfordrer alle til å ta med seg en stol og være med på folkefesten.

– Dette blir et høydepunkt som jeg håper flest mulig vil være med på, avslutter Flaa Eieland.