UKM nærmer seg – meld deg på!

UKM-KOMITÉEN. Bak fra v: Vilma Håkedal, Kine Stoveland, Othelia Haabesland Holm, Vegard Tveiten, Jørgen Smith, David Nystøl Søhagen og Daniel Haugebo. Foran: Pabben Ellerno Botn og Wenche Flaa Eieland. Gøran Frigstad er også med i komiteen, men var ikke med da bildet ble tatt. (Foto: Birkenes kommune/kulturkontoret)

I 2024 er det 29 år siden Birkenes arrangerte sitt første UKM.

Det har vært noen fantastiske år med noen fantastiske ungdommer som har kunnet boltre seg fra en proff scene med topp lyd og lys, fått vist sine talenter innen ulike sjanger som musikk, dans, film, kunst osv. I tillegg, og ikke minst, har mange ungdommer vært i ilden med å planlegge og gjennomføre arrangementet. Flere har fått prøvd seg som programledere, teknikere, kjøre lys, rigge scene, jobbe backstage osv. Ved å være med på UKM har mange unge fra Birkenes opparbeidet seg god kompetanse og fått utvikle sitt talent.

Årets UKM- styre oppfordrer nå barn og unge mellom 10 og 21 år til å melde seg på. Påmeldingsfristen er 5.mars så innen den tid håper vi at mange både nye og gamle kjenninger er klare. Dere kan melde dere på med nesten hva som helst bare det kan kalles et kulturuttrykk og ikke krenker noen. Alt som kan vises fra en scene helst under 4-5 minutter av sang, film, dans, monolog, rap, band, instrument, turn, show med mere kan meldes på. Også alt som på en eller annen måte kan stilles ut eller vises på skjerm er mulig å bidra med. Tegning, maling, foto, installasjon, skulptur, søm, strikk, tre/metall kunst, film, smykker og så videre. Finn fram kunst du har laget tidligere. Du kan også melde på innslag sammen med andre. Vi gleder oss til å se hva ungdommen kan.

Gå inn på www.ukm.no  og meld deg på er vår oppfordring! Kanskje vil du få tidenes beste kveld.

Det er selvfølgelig lov å kun være med på arrangementet i Birkeneshallen hvis man ikke ønsker å evt delta videre i UKM-systemet. Det er den lokale mønstringen som er den viktigste.

UKM er en god opplevelse for både aktører og publikum så sett av dagen!

 

Wenche Flaa Eieland

Kulturleder, Birkenes kommune

 

_________________

Brukerskapt