Ski-leken på Tobias Jorde ble en suksess

OVER- OG UNDER LØYPA. Det var kanskje den mest populære aktiviteten på Tobias Jorde. Mange barn hadde glede av å teste ferdighetene sine i den kule løypa.

Tobias Jorde er blitt et samlingsted utendørs hele året, som bygdefolket kan nyte godt av. Innledningen på 100-års jubiléet til Birkenes IL i 2024 kunne ikke bli mer idyllisk enn da barneidretten sammen med kulturkontoret søndag arrangerte ski-lek og aking.

Den flotte dagen ble åpnet av lederen i Birkenes IL, Salve Eieland, på scenen i sentrum. Her hadde de fått med seg de to eldste fra idrettslaget, Dagfinn Birkenes og Ole Aasen. Seniorene var med sammen med flere barn, da 100-års jubiléet ble innledet.

ÅPNINGEN AV JUBILÉET MED SENIORER SOM «FLAGGBÆRERE». Salve Eieland åpnet «skisprelldagen», sammen med de to eldste i idrettslaget, Dagfinn Birkenes og Ole Aasen som holdt flagget til Birkenes IL. (Foto: Knut Simen Flaa Kirkeholmen)

«Skisprell» for de unge, med alle ski- og akeaktivitetene, ble en suksess i det fine været med gode temperaturer. Vi observerte stor aktivitet rundt på hele jordet, der det var lagt opp til seks ulike øvelser som barna kunne delta på.

IDYLLISK SØNDAG. I vakre omgivelser i hjerte av bygda, ble det en stor dag for de minste og de foresatte.

Kuleløype, slalåmløype og en populær over- og underløype var noen av aktivitetene. Det var også kjørt opp fine faste løyper med ulike lengder for de som ønsket å gå langrenn. I tillegg var det en akebakke, som barna sammen med de voksne koste seg i. Det var koselig å se flere mammaer og pappaer som lekte sammen med barna på akebrettet, og hvem som hadde det mest gøy vites ikke.

POPULÆR AKTIVITET. Å renne sammen med én stav var populært i de flotte bakkene. Her er det Johan, Vega og Tomine som koser seg nedover på ski.

 

HOPPBAKKEN. Luftige svev i hoppbakken. Her imponerte Malin som svever i lufta, og venninnen Tomine som står bak og venter på tur.

 

LANGRENNSLØPER MED DRIKKESTASJON. Mange av barna gikk de ulike skiløypene med forskjellige lengder. Det var lagt inn drikkestasjon der de unge fikk saft. Her er det Sara som har seg en tur i skiløypa.

Det var også flere bålpanner plassert rundt om, som barn og voksne koste seg med medbrakt. I tillegg var det drikkestasjon i langrennsløypa, der lederen av idrettslaget delte ut saft til aktive barn på langrennsski.

PERFEKT 100 ÅRS DAG. Innledningen til Birkenes IL sitt jubileumsår, kunne ikke blitt bedre. Her har de tre barna Thea, Amalie og Andreas nettopp fått sine medaljer for god innsats.

Småbarns-familiene koste seg virkelig, der man kunne høre barnelatter og se lek på et flott preparert område. Ekteparet Kari og Leif Nyhaven fra idrettslaget har preparert opp gode løyper rundt på jordet, til stor glede for de minste i bygda.

MANGE MEDALJER BLE DELT UT. Wenche Flaa Eieland fra kulturkontoret og hennes mann Salve Eieland fra idrettslaget var aktive søndag. Her gjør de klar for medaljeutdeling.

Etter stor aktivitet og god innsats fra barna, kom det et høydepunkt på slutten av aktivitetsdagen. Da delte barneidretten og kulturkontoret ut medaljer til alle deltagerne. De kom stolte opp på scenen i puljer, og mange fikk nok sin aller første medalje for innsatsen. Det var store smil fra barnemunn da de var kommet av podiet, og viste frem deres premie til foreldre og besteforeldre.

SIN FØRSTE PREMIE. Mange av de minste fikk sin aller første premie for å være med på sunn aktivitet. For flere er nok dette en inspirasjon til videre skilek.

 

MEDALJEDRYSS. Det var stor stas da barna etter all aktiviteten fikk utdelt flotte medaljer av barneidretten og kulturkontoret.

Det at borkisene har sin egen «lekegrind» mitt i sentrum, er betydningsfullt. Ikke minst opplevde vi dette søndag, da man kunne se viktigheten av skilek når man har gode snøforhold. En slik boltreplass, med perfekt helling på jordet som gir passelig fart både til ski, akebrett og snowbord, gjør det til et ypperlig samlingsted vinterstid.

Da vi dro fra sentrums-idyllen, og det offentlige programmet var over, var det fortsatt mange igjen på jordet.

Rundt 300 barn og voksne koste seg på det hvite snøteppet i rundt null grader.

En perfekt innledning på Birkenes IL sitt jubileums år, der barna kom i førersetet.