Jernbane fanget publikum

RELIEFF: Terje Gordon Jensen fra Vegusdal har laget avskjedsgaven til Steven Carpenter. Til høyre Frode Borø Svaland som overtar som bestyrer fra august. FOTO: JENNY HILLER

Folk strømmet til Grasham da museets sommerutstilling åpnet i helga.

– Det er veldig kjekt at det er fullt hus, og litt for fullt med tanke på antall stoler. Men hjerterom er det i alle fall nok av, sier styreleder Kristian Hagestad i Birkenes bygdemuseum.

Det var stufullt og stor stemning da bygdemuseet søndag åpnet en ny museumssesong for 30. gang og samtidig tok farvel med sin høyt aktede og avholdte museumsbestyrer gjennom 20 år, Steven Carpenter.

Mye har skjedd

– På disse 20 årene har det skjedd kolossalt mye med bygdemuseet, så mye at det ikke nytter å snakke om alt sammen. Bare de nye bygningene på området har gitt oss en flerbrukshall, et museumsmagasin og skikkelige arbeidsplasser, sier Hagestad.

Han påpeker at det i løpet av årene har avstedkommet en rekke utstillinger, midlertidige så vel som permanente. Årets utstilling, om jernbanen mellom Birkeland og Lillesand, mener har er den mest ambisiøse noensinne.

– Dette er et utrolig flott punktum for Carpenters karriere som bestyrer av bygdemuseet, sier han.

Flott utstilling

Museumsbestyreren takket egentlig for seg i slutten av forrige måned, og fra august er det Frode Borø Svaland som overtar tittelen og arbeidet på museet.

– Et museum bli aldri ferdig, og det er kanskje det beste rådet jeg kan gi videre. Man jobber mot noe, og kommer aldri helt i mål, men forhåpentligvis blir ting bedre med åra, sier Carpenter.

Lillesand-ordfører Arne Thomassen (H) og varaordfører Anne Kari Birkeland i Birkenes hadde begge tatt turen til Grasham søndag med ordførerkjedene rundt halsen.

– Det er veldig gøy at museet har brukt sitt 30-årsjubileum til å få i stand en så proff og fin utstilling. Vi har fått en liten forhåndstitt, og dere publikummere har virkelig noe å se fram til, sier Birkeland.

BAUTAER: Bjarne Bjorvatn og Carl Frederik Thorsager i samtale om utstillinga. FOTO: JENNY HILLER

MODELL: Også modelltogbanen fikk sitt publikum under åpninga av årets utstilling på museet. FOTO: JENNY HILLER

FOTO: Mange stoppet opp for å se på de restaurerte bildene fra Lillesand-Flaksvandsbanens storhetstid. FOTO: JENNY HILLER

IKKE LEDIG: Det var ikke en ledig stol å oppdrive søndag da museet åpnet sin nye utstilling. FOTO: BJØRN VIDAR LIE