Gospeleksplosjon i kirka

GAMLE KJENTE: Flere av sangerne fra tidligere Snelleklang deltar i prosjektet.

Gospel Explosion er høstens heftige korprosjekt som har samlet rundt 50 sangere fra Birkeland og Lillesand.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

Med Arnold Børud i spissen har koret øvd inn låtmateriale fra gospellegenden Andrea Crouch, og 11. november avsluttes prosjektet i Lillesand kirke med en storslagen konsert.

Koret har fått med seg fullt band i tillegg til gjestesolistene Ole Børud og Kine L Fossheim. Ole ble først kjent som «minstemann» i Børudgjengen og har senere figurert i band som Extol og som soloartist og produsent. I likhet med Ole startet Kine sin artistkarriere tidlig. Hun har gitt ut flere soloalbum og er fast sanger i Oslo Gospel Choir.

«Å synge gjør deg friskere i kropp og sjel!» er mottoet til Gospel Explosion som nå ekspanderer til mange nye steder i Norge. Koret har ingen opptaksprøver, men gir folk som har lyst til å synge en mulighet til å treffe andre med samme interesse.  Kan man stille med minst 55 sangere, står profesjonelle kursholdere og musikere for resten.

– Da jeg først lanserte ideen om å dra i gang Gospel Explosion i Birkenes og Lillesand, oppdaget jeg fort at det var stor interesse for dette, sier Stine Sagen.

Hun er en av initiativtagerne bosatt på Birkeland, og tidligere sanger i Snelleklang.

– Dette kan jo bli første av flere runder, sier hun.

Nå satser koret på full kirke og en heftig gospelaften.

 

Innsendt av Elisabeth Stordal