Keith Austin med intimkonsert på Pub’en

Keith Austin med gitaren

DR HOOK-GITARIST: Keith Austin piller på Pub'en på Birkeland onsdag 4. april.


Keith Austin, kjent fra det amerikanske bandet Dr. Hook, gjentar suksessen fra i fjor, da han spilte opp til fullt hus med voksent publikum med gode minner fra det legendariske bandet.

I 1992, da Keith Austin spilte på lokale puber i hjemstaten Georgia, kom beskjeden som skulle være med på å forandre livet hans – beskjeden om at han var den nye gitaristen i det legendariske bandet Dr. Hook.

Keith Austin har spilt gitar siden han var så liten at han ikke engang rakk rundt instrumentet. Gjennom sine tidligere forbilder, Merle Haggard, Willie Nelson og Waylon Jennings lærte han kunsten å spille og synge med innlevelse og følelse. Med forgreininger til rock mestrer han de samme teknikker som Eddie Van Halen og Yngwie Malmsteen.

Keith oppdaget «beer bottle slide» hos Duane Allman og la dette til sine alltid voksende ferdigheter. Ved å kombinere alle disse sjangerne spilte Keith i 2005 inn en CD med navnet «Rabbit Branch Road». Hans album nummer to ble spilt inn i Norge i 2008. Albumet ”Sober, Sick and Sorry” et variert album som byr på en lett blanding av blues, gospel og country.

Keith Austin mestrer de fleste musikkstiler. Alt fra de myke ballader, hippie inspirert galskap fra Dr. Hook til arbeiderklasseblues i gammel Stevie Ray Vaughn-stil. Han har en egen evne til å trollbinde sitt publikum, gammel som ung. Har du en gang hørt Keith Austin, vil du aldri glemme hans dype stemme og briljante gitarspill.

Det er enda noen få billetter igjen, så de som ønsker å oppleve dette på nært hold med sitteplass til alle må raske på! Konserten går av stabelen neste onsdag, og billetter ligger for salg på Storkiosken Birkeland. NB: Aldersgrense: 20 år.