Frykter for regninga

BOEN: Fylkesmann Stein Ytterdahl i samtale med Heine Østby fra 3B Fibreglass og ordfører Anders Christiansen (Ap) på Boen onsdag.

Ordfører Anders Christiansen (Ap) håper kommunen ikke blir sittende alene med regninga etter flommens herjinger denne helga.

– Kommunens utfordringer knyttet til flommen har vært utover det vanlige, og kan vi få hjelp til å dekke kostnadene vil det bety mye for en kommune som nettopp har vært på ROBEK-lista, sier ordfører Anders Christiansen (Ap) til Birkenesavisa.

Han står på Boen bro i Kristiansand med en delegasjon fra hovedstaden som inkluderer to ministre, folk fra NVE, fylkesmannen, Kristiansand kommune og et stort presseoppbud.

– Vi vet ikke hvor ille det blir før vi har fått oversikten, men ille blir det. Jeg har tatt dette opp med fylkesmann Stein Ytterdahl, og vi skal ha flere møter med ham om situasjonen, sier Christiansen.

Foreløpig har han ikke fått noen som helst signaler fra statens sendemann på Sørlandet, men ordføreren forsikrer om at han vil banke inn budskapet ved enhver anledning han får.

Når delegasjonen besøker Boen bruk og snakker med lokalbefolkninga på Tveit og Drangsholt er riksveien igjen åpen. Mestas feiebiler kjører en siste gang gjennom Drangsholt for å få veibanen rein, og den manuelle trafikkdirigeringa pakker sammen.

Til Birkenes kommer delegasjonen ikke. De nøyer seg med å besøke Tveit, Drangsholt og Vennesla.

– Da turen ble planlagt var veien til Birkenes stengt, men det er klart, de burde jo ha vært opp en tur for å se på skadene, sier Christiansen.