Fiskelykke i Teinefossen

DAGENS FANGST: Yngve Åsen kan si seg fornøyd med en fire kilos laks fisket rett ved Teinefossen.

I idylliske omgivelser fikk Yngve Åsen napp på kroken morgenen 1. juni.

– Jeg pleier egentlig å starte i Alta, men i år er det visst så veldig mye snø der, forteller Yngve Åsen.

Fire kilo

Kunstmaleren og pensjonisten fra Kragerø var en av de heldige som vant lotteriet på fiskekort for laksefiske 1. juni. Klokken 4. satte han kurs mot Teinefossen, og like etter halv syv på morgenen bet det på kroken.

– Laksen er vel omtrent fire kilo, tipper jeg, sier han mens han viser frem fangsten.

TOTALOPPLEVELSE: Det er ikke bare selve fiskingen Olav B. Tveite og Egil Espeland er opptatt av. – Naturopplevelsen og det sosiale er vel så hyggelig, sier Tveite.

Det er første gang den ivrige fritidsfiskeren starter laksefisket i Teinefossen, men han har vært langs Tovdalselva flere ganger.

– Uansett hvor man er i elva møter man hyggelige folk. Det sosiale og ikke minst naturopplevelsen er også en viktig del av hvorfor jeg fisker, forklarer han.

Mistet to

Pensjonisten Olav B. Tveite fra Birkenes var den andre som vant fiskekort ved Teinefossen 1. juni, men klokken 12 på formiddagen måtte han reise hjem uten fisk på kroken.

– Laksen bet på to gangen, men jeg mistet den begge gangene. Vi har heldigvis tre måneder på oss, sier han med en latter.

Også han er opptatt av totalopplevelsen ved laksefisket.

– 1. juni er det alltid en viss spenning og forventning på om man får fisk, samtidig som man slapper av og nyter det å fiske langs elva, sier han, og avslutter: Dette er en flott elv med mye bra fiske.