Fluefiske i Teinefossen

POPULÆRT: Fluefisket etter laks under Boenfossen er attraktivt. Lørdag er det gode sjanser for å se fiskere lande lakslenger opp i Tovdalselva, under den naturskjønneTeinefossen. (ARKIVFOTO)

POPULÆRT: Fluefisket etter laks under Boenfossen er attraktivt. Lørdag er det gode sjanser for å se fiskere lande lakslenger opp i Tovdalselva, under den naturskjønneTeinefossen. (ARKIVFOTO)

POPULÆRT: Fluefisket etter laks under Boenfossen er attraktivt. Lørdag er det gode sjanser for å se fiskere lande laks lenger opp i Tovdalselva, under den naturskjønneTeinefossen. (ARKIVFOTO)

SPORTSFISKE. For første gang på mange, mange år, i hvert fall lovlig, kan det bli laksefiske i Teinefossen. Anledningen er Villaksens dag, som er lagt til samme helg som Birkelandsdagene.

– Vi tror det kan bli en liten attraksjon å se fiskere svinge fluestanga i kulpen under Teinefossen, sier Jørgen Birkenes til Birkenesavisa. Det er Nedre Tovdal Fiskelag, Norske Lakseelver og Birkenes Sportsfiskerforening som samarbeider om arrangementet.

Kun fluefiske

Birkenes, som er leder for Nedre Tovdal Fiskelag, opplyser at alle nødvendige tillatelser er hentet inn fra både Fylkesmann og ordfører. Dermed kan de kompetente medlemmene i Birkenes Sportsfiskerforening demonstrere fluefiske i den attraktive kulpen som normalt er stengt for fiske.

Birkenes understreker at det er et lukket fiske kun for anledningen, og at bare to fiskere vil være i sving. Det er kun fluefiske som er aktuelt i timene mellom klokka 13 og 18.

– Det er viktig, slik at vi ikke risikerer at det blir liggende igjen sluker eller snøre til fare for badende i fossen, sier Birkenes.

Flere aktiviteter

Informasjonsstander og aktiviteter blir det også på Elveplassen og i Idrettsparken, der delemarkedet holder til. Om publikum er nysgjerrig på laksefiske, blir det anledning til å plukke opp nyttige tips nede ved Elveplassen. Der kan man nemlig prøve utstyret som trengs for å lure den edle fisken.