Får fortvilte telefoner

REAGERER: Senterpartiets Alfred Kylland reagerer på det han mener er en underlig prosess. ARKIVFOTO

Ringes ned av fortvilte innbyggere, og ønsker viltnemnda tilbake.

– Jeg blir oppringt flere ganger i uka. Folk er frustrerte, og det er et voldsomt engasjement om viltforvaltning og jakt. Det ringes alle veier, fra alle steder i kommunen, sier Alfred Kylland (Sp).

Han leder tjenesteutvalget, og under sist kommunestyre bekrefter også Martin Konstali (Frp) at han mottar samme type telefoner. Konstali er medlem av tjenesteutvalget. Da utvalget behandlet saken i april trakk Kylland forslaget om å gjenopprette viltnemnda.

Utvalget vedtok å be administrasjonen om en bred gjennomgang av bestandsplan og hjorteviltforvaltning, samt delegasjon etter viltloven, men ikke før i 2018.

Kylland vil derimot ha ting på stell før det. I kommunestyremøtet minnet ordfører Anders Christiansen (Ap) politikerne om at det var de selv som la ned viltnemda ved begynnelsen av denne valgperioden.

– Om vi ønsker den tilbake, må vi få tid til en evaluering. Vi bør tenke gjennom saken og være sikre på om vi gjør det rette, sier han.

Partifelle Linda Hye spør seg selv om det er behov for en viltnemnd.

– Vi er nødt til å spørre oss om det er behov. Så må vi også kikke på hva som skal ligge under delegasjon. Hva skal saksbehandles? Alt etter viltloven? Både budsjett, fellingsavgift og søknader om tilskudd, spør hun.

Flertallet av politikerne vil ha mer kjøtt på beinet før de bestemmer seg, og med elleve mot ti stemmer vedtar kommunestyret det samme som tjenesteutvalget. Dermed kan det gå tid før telefonene til Kylland og Konstali opphører.