Bruker friminuttene på å hoppe

Birkeland skole har tatt den nasjonale hoppetaukonkurransen «Hopp for hjertet» på alvor.

– Vi blir ikke slitne, sier Nora Heia Smeland (9) etter å ha brukt store deler av friminuttet på å hoppe tau sammen med venninnene Johanne Haabesland Lied (9) og Ellen Olaug Steinsvann (9).

Fremmer fysisk aktivitet

Over hele skolegården er det elever som hopper tau, både alene og sammen. Birkeland skole er med på den nasjonale hoppetaukonkurransen «Hopp for hjertet», som fremmer fysisk aktivitet i skolen. Konkurransen arrangeres av Nasjonalforeningen for folkehelsen, og elevene loggfører hvor mye de hopper. Vinnerne blir premiert med aktivitetsutstyr til klassen.

– Konkurransen er positiv for klassemiljøet. Det å hoppe tau sammen er også en inkluderende aktivitet, forteller kontaktlærer for 5A, Alice Østrem Hoy.

Aktive elever

I klasserommet hennes loggfører elevene stadig hvor mye tid de har brukt på å hoppe tau, og noen av dem setter av hvert eneste friminutt, opptil 60 minutter daglig, på å hoppe tau.

Det er 12. gang den nasjonale hoppetaukonkurransen arrangeres, og på landsbasis deltar over 100.000 elever.

– Det å hoppe tau er en enkel og morsom aktivitet man kan gjøre sammen som klasse, samtidig som elevene får trimmet, sier Østrem Hoy.

Teller hoppene

Nora, Johanne og Ellen på 4. trinn synes det er gøy å hoppe tau, og de gjør de ikke bare for konkurransens skyld.

– Vi hopper mye tau ellers også. Noen ganger teller vi hvor mange hopp vi klarer, og andre ganger hopper vi bare for gøy, sier de.