Vil prioritere Birkenes

Agder Energi prioriterer mandag å fikse strømbruddene i Birkenes.

–  Vi har spesielt fokus på Birkeland og Herefoss mot Grimstad, der 700 kunder fortsatt er uten strøm. I tillegg prioriterer vi Vegårshei der mange kunder ikke har strøm, sier direktør for samfunnskontakt i Agder Energi Unni Farestveit til Fædrelandsvennen.

Helt siden lørdag kveld har nå kunder i Herefoss-området vært uten strøm. Mens 60 mann har arbeidet med å få strømmen tilbake i helga, øker Agder Energi tallet til 100 mandag.

– I tillegg skal to helikopter ta av fra Kjevik for å gå over luftspennet, sier hun til avisa.

Kraftselskapet henter inn mannskap fra vestre deler av Vest-Agder, i håp om å løse strømfloka i Aust-Agder.

Herefoss skole holder mandag stengt som følge av strømbruddet. Mandag morgen bekreftet kommunen at også den private barnehagen i bygda holder dørene stengt. I halv tolv tida mandag meldte kommunen at det er rundt 10 grader inne på Herefoss skole.

– Vi følge situasjonen fortløpende, og planen nå er å åpne skole tirsdag. Det er på bakgrunn av de signalene vi har fått fra Agder Energi, sier Tom Olstad til Birkenesavisa.

Han er stedfortreder for konstituert rådmann Anne Stapnes denne uka. Ifølge Olstad har ikke kommunen sett det nødvendig å iverksette andre tiltak i områdene som er uten strøm.

– Folk må gjerne bruke Facebook-sida vår for å få oppdatert informasjon, og de som er berørt av skolestenginga får informasjon direkte når situasjonen er normalisert, sier Olstad.