Tidlig start, korte friminutt

HÅPER: Olav Andreas Tveit håper kommunen lytter til tilbakemeldingene fra bygda etter undersøkelsen.

Snart ett år etter at Birkenes kommune forandret tidspunktet for starten på skoledagen og lengden på friminuttene, ønsker nesten 80 prosent av foreldrene ved skolen endringer.

Hjemme hos Olav Andreas Tveit og familien kommer skolebussen for å hente skolebarna fem på halv åtte om morgenen.

– Det er klart det er tidlig, men hos oss hvor begge er i jobb blir dagene for barna lengre nå enn før. Barna er på SFO mer nå enn i forrige skoleår siden skolen slutter tidligere, sier Tveit, og legger til:

– Det er litt trist fordi slik jeg forstod det med innføringa av en ekstra skoledag på onsdag for småtrinnet, var formålet at dagen skulle bli kortere for barna. For oss og andre har det hatt motsatt effekt på grunn av den tidlige starten på skolen.

Forrige skoleår startet elevene ved skolen klokka halv ni, men nå er oppstart på skoledagen flyttet til fem over åtte.

– Det er kombinasjonen av tidlig skole, SFO og lekser når de kommer hjem som gjør at barna blir slitne. Det er heller ikke lett med fritidsaktiviteter om kvelden når neste dag begynner så tidlig. Trenger egentlig skoletiden å begynne likt her oppe som på Birkeland? Det er jo litt forskjell på oss som har veldig mange skysselever på en liten skole kontra en større skole som Birkeland med mindre skysselever, sier Tveit.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!