Strikka til hotellet

LAPPETEPPE: 1 års produksjon er blitt til et lappeteppe som Karin Aanesland har hengt opp på veggen i kafeen. Kanskje blir den solgt, eller kanskje blir den loddet ut.

Rolf Jansen har en lang og produktiv strikkekarriere bak seg.

Den aktive 69-åringen begynte å strikke allerede som 18-åring, og har produsert mange gensere, votter og skjerf opp i gjennom. Alle solgt til venner og kjente som har bestilt. Den siste tiden har strikkeaktiviteten tatt seg veldig opp for Jansen. Noe av æren for det har Karin Aanesland ved Birkeland Hotell.

– Jeg satt frem en kurv med strikketøy og et mål på en strikkelapp ved et bord. Tanken var at besøkende kunne sette seg og strikke litt mens praten gikk, og ble det mange nok lapper ville vi montere dem til et teppe, forteller Aanesland.

Nylig ble første teppe ferdig og hengt opp på veggen i kafeen. Rolf Jansen har vært ivrig strikker det siste året, for han kan fortelle at samtlige 40 lapper i dette teppet er det han som har strikket.

– Jeg synes det er utrolig greit å ha noe å holde på med. Jeg er her hver dag, så fort kafeen åpner. Så sitter jeg litt frem til det er tid for å spise middag på kommunehuset. Etter middag blir det gjerne enda en tur ned til kafeen, forteller han.

– Det er ikke så mange som kan sitte og pusle sånn, men meg passer det midt i blinken. Jeg blir aldri trøtt i armene av å sitte her med hyggelig selskap og strikke og prate litt. Men jeg må ha en pust i bakken og en røyk av og til, sier han.

Han strikker vel en lapp i uka, og er nå godt i gang med neste lappeteppe.

– Det første får henge en stund på veggen. Hva som skjer videre har de enda ikke en plan for. Kanskje blir den solgt, eller kanskje loddes den ut, sier Rolf.

Bent Knudegaard er sammen med Rolf Jansen fast bordgjest ved kafeen.

–  Jeg strikker ikke selv, men finner stor glede i å se at Rolf trives med strikkingen. For min del er jeg mer på hekling og brodering, røper Knudegaard. Men om jeg ikke strikker selv så er det ofte jeg som får komme med fargevalgene, legger han til.