Motemolo på Birkeland

MANNEKENGER: Cecilie Brådland, Hilde Høygilt, Jorunn Flå, Jorunn Hellerslien, Kari Nordahl, Anita Sivertsen, Kari Nyhaven, Magnhild Espegren og Astrid Melligen.

Lokket lokale mannekenger ut på motemoloen.

Birkenes bygdekvinnelag slo på stortromma og innbød sanitetsforeningen og bygdekvinnelag fra Evje og Vegusdal til mannekengoppvisning på Birkeland hotell.

Maria Håkedal fra Marikken hadde fått tak i ni mannekenger, og presenterte 40 antrekk.  Det var noe for enhver smak, selv om kolleksjonen i stor grad var tilpasset forsamlingen, og der var nok gjennomsnittsalderen noe i overkant av 50.

Unni Setane Engesland og Kjellfrid Tveit kom langveisfra – helt fra Vegusdal til tross for dårlig vær og glatte veier.

– Masse fint, og hvert fall et par drakter jeg kunne hatt.  Det er litt gøy når man blir innbudt til noe litt utenom det vanlige, sier Kjellfrid.

Og Maria Håkedal tar gjerne imot både Kjellfrid Tveit og andre i butikken.

– Vi har jo hatt butikken i fir år nå, og det ser ut til å kunne gå bra.  Vi har nettbutikk også, og fra den leverer vi til hele landet.  Der er det også spesielt gode tilbud til de som melder seg på nyhetsbrevet.  Men vi er jo avhengige av at folk kjøper litt annet enn kaffe når de stikker innom, sier Maria.

De førti antrekkene som ble vist ble flittig diskutert rundt bordene, og det blir nok en og annen som stiller i nytt antrekk til jul.

La det også være sagt at det til tider kunne være vanskelig å forstå at de lokale mannekengene i virkeligheten var amatører.  Det var ikke noe «unnskyld at jeg er til», men de turde å by på både seg selv og antrekkene.  Og oppfordringene til slutt var selvfølgelig: «Løp og kjøp»