Serielederen for sterk

BIL raser nedover tabellen etter at Express 2 har trukket seg fra serien. Nå blir dagens lokalderby mot Lillesand FK ekstra viktig.

Imås på bortebane ble for tøft for et purungt BIL-mannskap, som måtte reise hjem med 0-4 i sekken. Laget må nå kjempe for å unngå nedrykk til 6. divisjon. BIL-trener Tor Ivar Ruud reiste til Grimstad med seks guttespillere i troppen. Kampen var likevel mer jevnspilt enn resultatet skulle tilsi.

– For all del, vi taper for et bedre lag, men igjen har vi ganske bra kontroll defensivt, og det er personlige feil som gjør at vi slipper inn flere av målene, forklarer Ruud.

Imås kontrer inn 1-0 etter cirka 25 minutters spill. Det er også pauseresultatet. Når de dobler ledelsen etter ti minutter i andre omgang, ser det stygt ut for bortelaget. Men ungguttene kjemper seg tilbake i kampen og skaper flere sjanser som burde gitt uttelling.

Når det gjenstår et kvarter av kampen går hjemmelaget opp i 3-0 på et direkte frispark fra langt hold. Da kjører BIL-treneren fram laget for å prøve å ta igjen ledelsen. Resultatet er at vertene kontrer inn sitt fjerde.

Dermed er birkenesingenes tredje strake bortetap et faktum.

Som om ikke dét er nok, har Express 2 trukket seg fra serien. Dermed mister BIL seks poeng, ettersom de vant begge kampene mot fevikingene. Det betyr at laget raser nedover på tabellen, til 9. og nest siste plass.

– Ja, nå blir det en kamp for å overleve. Flere av lagene rundt oss på tabellen spilte jo uavgjort mot Express og mister dermed ikke så mange poeng som oss, konstaterer BIL-treneren.

Han lover imidlertid å gjøre hva han kan for å motivere spillerne til å gi alt i de forestående lokaloppgjørene mot Lillesand FK i Birkenesparken onsdag kveld og Lillesand IL i Holta lørdag 10. september.

– Det er klart at der gjør vi alt for å kapre tre poeng. Sjansene er der, men vi er avhengige av at vi har full tropp og at vi er på hugget, for lokaloppgjørene lever sitt eget liv. Men har vi full tropp og vil mest, så har vi gode muligheter. Så enkelt, men samtidig så vanskelig, sier Ruud.