Sanner eller folket?

Det sies klart NEI i mange kommuner om dagen og prester som ikke har fulgt med i timen hva det handler om er nok en smule bekymret for liten arbeidsmengde ei tid fremover.

LESERBREV: Men, prestene kan ta det helt med ro, folk gifter og skiller seg over en lav sko, og 50 prosent av alle ekteskap ender i skilsmisse og har da hørt opptil flere som har vært gift både to og tre ganger, så for prestenes vedkommende er jeg ikke bekymret.

Men, hva «Sanner giftekniv» angår, er jeg mer bekymret over hva kommer til å finne på hvis han mistenker at han blir arbeidsledig.
I Norge er det nå plutselig blitt legalisert å snakke om tvangsekteskap, -ja vertfall i kommunesammenheng.
Her er det heller ikke snakk om at det er lov å skille seg igjen, om man føler at dette ikke gikk helt som det skulle.

Hvis man ser 30-40 år tilbake i tid, er det ingen som ville forutse den utviklingen som har vært.
Jeg mener at vi heller ikke nå kan klare å se inn i de neste 30-40 åra hvordan ting vil være og det vil være amatørmessig å begrunne en storstilt kommunesammenslåing med at vi kan det.

Samarbeid der i mot, det er jeg veldig for. Å samarbeide om tjenester på tvers av kommunene som vi i dag gjør og samtidig beholde den drivkraften som er i kommunestyrene rundt forbi for å gjøre en god jobb for egen kommune. Og ikke minst beholde det lokale folkestyret! Man trenger ikke gifte seg med nabo-kjerringa fordi om du trenger hjelp til å hente posten!

 

Frank Sigvaldsen
Froland SP

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!