Passasjerene evakuert fra toget

Passasjerene fikk utdelt varmedresser da NSB-toget havarerte mellom Fidjetun og Herefoss.

– Etter å ha gått én kilometer langs linja og inn til toget, var jeg bekymret over passasjerene. Gleden var derfor stor for å se at de har klart seg bra, sier Dag Brekkan i NSB til Birkenes Avisa.

I rundt fem timer har et 60-talls passasjerer oppholdt seg i et havarert persontog på Sørlandsbanen mellom Herefoss og Fidjetun.

– Passasjerene har fått utdelt varmedresser, men heldigvis har det gått bra til slutt. Toget stanset på et ufremkommelig sted, sier Brekkan.

Flere drar tilbake til Kristiansand

Ifølge Brekkan kan havariet skyldes kulda. Jernbaneverket melder at det er 26 minusgrader på havaristedet.

– Det er tragisk. Vi skulle egentlig til Tønsberg på seminar, men nå reiser vi heller tilbake til Kristiansand, sier passasjer Daniel Hansen.

Han forteller at det var noen vogner som holdt seg varmere enn andre, og personlig fikk han ikke bruk for varmedressen. Flere gjorde som ham, og satt seg i ventende busser på Herefoss stasjon.

– For NSB er det viktigste at passasjene har det bra. De som skal inn til Oslo blir fraktet med tog, og de som skal til Kristiansand blir fraktet med buss, sier Brekkan.

Flere mislykkede forsøk

Fortsatt står det havarerte passasjertoget på jernbanelinja.

– Det vil bli tatt hånd om av Jernbaneverket, sier Brekkan.

Situasjonen ble etter hvert komplisert da passasjertoget rundt kl. 10 havarerte på Sørlandsbanen. Det måtte flere redningsforsøk til før passasjerene fikk forlate det havarerte toget.

Et godstog forsøkte to ganger å trekke løs passasjertoget, uten hell. Etter det Birkenes Avisa erfarer skyldes dette at bremsene på det havarerte toget låste seg.

VASSET I SNØ: Dag Brekkan hos NSB konstaterer at alt har gått bra med passasjerene som i flere timer har oppholdt seg i et havarert tog på Sørlandsbanen.

VASSET I SNØ: Dag Brekkan hos NSB konstaterer at alt har gått bra med passasjerene som i flere timer har oppholdt seg i et havarert tog på Sørlandsbanen.