En god sommer på Hagen Café

UteserveringFORNØYD KAFÉVERT: Gunn Elisabeth Slettene er godt fornøyd med årets sommersesong som har gitt en omsetningsøkning på 40 prosent i forhold til sommeren i oppstartsåret 2011. Her serverer hun kafeens vegetarchili til Tone Rosåsen, Kate Sofie Solli og Kristen Reiersøl. (Foto: Hage Café)

Uteservering

FORNØYD KAFÉVERT: Gunn Elisabeth Slettene er godt fornøyd med årets sommersesong som har gitt en omsetningsøkning på 40 prosent i forhold til sommeren i oppstartsåret 2011. Her serverer hun kafeens vegetarchili til Tone Rosåsen, Kate Sofie Solli og Kristen Reiersøl. (Foto: Hage Café)

Økt pågang av spisegjester og storveis oppslutning på arrangementer har gitt 40 prosent omsetningsøkning på Hagen Café i Herefoss i sommer.

NÆRING. – Når fellesferien starter er det som å skru på en knapp. Da har jeg inntrykk av at alle norske turister skal ut og spise hver dag, sier innehaver Gunn Elisabeth Slettene, som driver kafeen sammen med ektemannen Geir Heggland. Hun er svært fornøyd med den andre sommersesongen i den lille kafeens historie.
– Vi har hatt cirka førti prosents omsetningsøkning fra samme periode i fjor. Noe skyldes nok at vi har justert opp prisene noe – vi lå nok ganske lavt til å begynne med, men vi har merka en klar økning i besøket også, forteller kaféinnehaveren og legger til at de i tillegg til matservering har salg av økologiske varer og naturprodukter, noe produsert hjemme på Slettene Gård, annet hentet utenfra.

Bygdefolket viktgst

Gjestene er for det meste nordmenn, men Hagen Café er for lengst oppdaget av mer langveisfarende turister også. I sommer har det vært både dansker, nederlendere og tyskere på besøk.
– Vi merker jo at de utenlandske gjestene er litt ekstra forsiktige med å bruke penger i Norge for tida, men vi hadde noen tyskere innom her om dagen som spurte etter vegetarmat. Det fikk de, og da var de veldig fornøyde, forteller Gunn Elisabeth. Mest gledelig er det imidlertid at sambygdingene vet å sette pris på serveringstilbudet.
– Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra bygdefolket, og de viser at de mener det med å komme og spise her regelmessig. Det er jo de lokale som er de viktigste kundene for oss, det er de som er grunnfjellet, understreker Gunn Elisabeth.

Konsertsuksess

Gjennom sommeren har de holdt åpent fra onsdag til søndag fra klokka 14 til 18. På fredagene har de hatt pub til klokka 02.00 hvis det har vært nok folk. Og det har det, ikke minst når kafévertskapet har invitert til konsert. Da bygdas egen Ole Henrik Halvorsen gjestet kafeen med bandet Wild Touch fra Hamburg i midten av juli var det 165 betalende. Da var det rigget til scene på plassen utenfor kafeen.
– Det var en fantastisk suksess. Utrolig positiv stemning som bare steg utover kvelden, forteller Gunn Elisabeth.
Sist fredag var Ole Henrik tilbake på Hagen Café, denne gang alene med gitaren. Da var det også fullt hus og stormende jubel. Første helga i september er det Hawk Christensens tur til å underholde kafégjestene.

Åpent torsdag til søndag

SØTE FRISTELSER: Hagen Cafés baileyscupcakes er i ferd med å bli en sommerhit i Herefoss. (Foto: Hage Café)

Når skoleferien er over vil kafévertskapet kutte ned åpningstidene med én dag og holde åpent fra torsdag til søndag. For øvrig blir åpningstidene som før, og arrangementene en lørdag i måneden skal videreføres.
– Det kan være quiz eller øl- og pølsefestival i oktober, konsert eller noe annet, opplyser kafévertinnen. Hun ser lyst på høsten og gleder seg til å by på nye og spennende spesialiteter, som for eksempel eple- og myntekake bakt på råvarer fra egen gård.