Ny kommune sammen!

Inger Slågedal

Det var oppløftende og interessant at innbyggerundersøkelsen ga et lite fleirtall for sammenslåing.

LESERBREV: Det betyr au at innbyggerne er nokså delt i synet på en større kommune. E håper og trur at folkeavstemminga vil gje et ennå større fleirtall, men då må dei som er for vise det med å stemme! Neste år er det 50 år siden Herefoss, Vegusdal og Birkenes slo seg sammen. At det ikkje blei sammenslåing med Lillesand den ganga, skyldtes lokalpolitikernes frykt for å bli «slukt» av byen (ladestedet den gang). Alltid den samme redselen for dei som er større.

Å sei ja den 6. juni, er ikkje å la seg sluke, undertrykke, bli spist eller gje opp. Ikkje blir det embetsmannsvelde heller; det er et gammeldags syn på sammenslåing. Dette er tvert i mot er ein mulighet til å bygge ein ny kommune sammen; ein sterk landkommune med ein middels stor regionby i vår midte, uten grenser som hindrer valg av barnehaver og skoler og uten å betale for gjesteplasser. E meiner at det viktigste med reformen er å få større og bedre faglige enheter til beste for innbyggerne.

Kommunene må heile tida utvikle seg og krava til å tilby gode tjenester øker på. Det viser ikkje minst alle dei interkommunale selskapene og faglige samarbeidsavtalene. For meg er tida moden til å like godt gå sammen i ein ny enhet, snarere enn å tviholde på gamle grenser. Tettsteder og grender vil bestå, og ingen vil bli fratatt sin identitet. Den bestemmer mi sjøl!

Demokratiet beror på videre engasjement gjennom partiarbeid, kommunedelsutvalg, leserinnlegg og direkte påvirkning. Ingen vil tilbake til tida før forrige kommunesammenslåing, og då var argumentene just dei samme. Argumenter som ikkje klarer å overbevise meg om at dette er feil. Gunnar Birkeland er begeistra og det er e au!

 

Inger Birkeland Slågedal

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!