Lekeplass åpnet med stil

Lekeplassen i Nordåsen Terrasse ble høytidelig åpnet torsdag.

– Hvis vi skal få gode fotballspillere, BMX-syklister og klatrere, så trengs det et anlegg å øve på, sier banksjef Harald Flaa, og fortsetter:

– Når dere våkner hver lørdag sånn cirka klokka sju, kan dere love meg at dere da hopper opp, tar på dere fotballskoene og løper rett ut på banen her og spiller?

Både Birkenes sparebank og Birkenes kommune har bidratt til etableringen av den nye lekeplassen. I nesten øs pøsende regnvær klipper banksjefen og ordføreren snora.

– Det er så flott å se hva dere har fått til her oppe, sånt kreves mye mer enn bare penger å få i stand, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

Lekeplassen ble ifølge eldre beboere anlagt i 1993, etter at byggefeltet hadde eksistert siden 1980 med mange små, dårlige lekeplasser klemt inne mellom husene. Det var to usolgte tomter som ble kjøpt opp til formålet, og derfor er det nå den største lekeplassen i kommunen.

Birkeland Musikkorps hadde for anledningen erstatt øvelsen sin med en spillejobb i Nordåsen Terrasse, og framførte fire ulike stykker som oppladning til 17. mai.

 

KAKEMONS: Banksjef Harald Flaa serverte bløtkake. FOTO: Arnhild Grefstad Innholt

KAKEMONS: Banksjef Harald Flaa serverte bløtkake. FOTO: ARNHILD GREFSTAD INNHOLT

 

KAKE_ Køen for kake og annet knask ble etter hvert lang slik den bør være på en lekeplassåpning. FOTO: Arnhild Grefstad Innholt

KAKE_ Køen for kake og annet knask ble etter hvert lang slik den bør være på en lekeplassåpning. FOTO: ARNHILD GREFSTAD INNHOLT