«Gutta på skauen» får 10.000 kroner

HØYRE: Trygve Endresen (H).

Motstandsgruppa mot Nye Kristiansand får støtte av kommunen til å spre sitt budskap.

– Min grunninnstilling er at de ikke skal få noe som helst. Pressedekning har de fått som er verd langt mer enn 20.000 kroner, bare se på journalistene som skriver så blodet spruter, sier Gunnar Høygilt (H).

Partiet hans er åpenbart splittet i synet på om motstanderne av Nye Kristiansand skal få penger til å informere folket i Birkenes. For i gruppa som søker om penger, sitter partikollega Trygve Endresen.

– Skal kommunen tildele penger hver gang det dukker opp motstand? Dersom Trygve trenger penger, så skal han få 5.000 kroner privat av meg, sier Høygilt.

Kommunen har fått 100.000 kroner i forbindelse med arbeidet med kommunesammenslåing, og det er deler av disse pengene «Nei til K5 Birkenes» søker om. Formannskapet er for øvrig like splittet som partiet Høyre.

– Nå blir også jeg hissig. Jeg forstår ikke at birkenesinger ønsker å ødelegge kommunen. Når noen ønsker å bevare kirker og hus, så får de penger. Her er det motsatt, de som vil ødelegge får penger, sier Odd Gunnar Tveit (Frp), og legger til:

– Kommunen har brukt mange hundretusen kroner på denne prosessen, og det er bare småpenger de spør om. Dette er en kamp mellom David og Goliat, og gutta på skauen får ikke mer enn 5.000 kroner.

Mens motstandgruppa søkte om 35.000 kroner, bevilger formannskapet 10.000 kroner.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!