Dobbel hjemmeseier

Maratonarrangør Odd Gunnar Tveit og sønnen Anders gjorde rent bord, da de vant sine klasser i deres eget maratonløp hjemme på Steinsland.

Værgudene viste seg fra sin beste side, og varmen gjorde et allerede tøft løp hardere enn vanlig i den fjerde utgaven av Steinsland Bygdemaraton.

– Ja, det var knalltøft i dag, sier Odd Gunnar Tveit etter sitt 186 maraton, vel i mål etter drøye 42 kilometer fra Steinsland og rundt Ogge. Det har vært kaldt i det siste og jeg hadde ikke ventet meg en slik temperaturøkning, sier han.

– Jeg kjente det virkelig allerede etter 10 kilometer, omtrent ved drikkestasjonen ved Solheim, sier Steinslands store maratonsentusiast. Derfra og inn var det i grunnen knallhardt hele veien heim, legger han til.

Fornøyd kan han med god grunn være, for med tida 3.54.55 vant ikke bare Odd Gunnar sin klasse (50-54), han var også nest raskest av samtlige rundt løypa. Bare slått av sin egen sønn og mulige arvtaker til løpertronen på Steinsland.

For øvrig er han godt fornøyd med både løpet og den tekniske gjennomføringa. Han har satset stort på å sette sitt eget preg på arrangementet og setter trivselen til deltakerne i høysetet.

– Jeg må få takke alle ivrige og trofaste medhjelpere. Jeg er totalt avhengig av dem og setter stor pris på hjelpen, sier han.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!