Defensiv debatt

Igår kveld var jeg tilhører på folkemøtet på Birkeland i forbindelse med K5- prosjektet. For meg var det første gang jeg hørte og så kommunestyrerepresentanter og andre politikere «live».

LESERBREV: Jeg er bare delvis imponert over nivået og sakligheten på debatten og innleggene fra panelet.

Jeg oppfatter at for mange så handler debatten mer om man liker, eller ikke liker dagens Kristiansand. Enten er Kristiansand slemme, noen blir sågar kvalme av å tenke på «de i byen». Eller så er Kristiansand rause og vil «lillebror» Birkenes alt vel.

Hva med de i Søgne? Eller Songdalen? Lillesand? Blir man kvalme av de som bor der, eller er de ganske greie?

Vi blir slukt av det store, sies det ofte, som et tungtveiende argument for å si nei til K5. Forsvinner vi, blir det et stort sort hull på Strøget, var gårsdagen det siste vi så av Birkeneshallen? Mister vi identiteten vår? I alle dager- skal det ikke mer til, da er identiteten ikke sterk i utgangspunktet!

Man er så redd for å miste lokaldemokratiet. Hvis «alt» skal bestemmes av de » i byen», så blir vi sittende i utkanten uten noe makt og myndighet hevdes det.

Er det mulig å være så defensiv??

Er du engasjert, og viser det, så blir du hørt, og sett!

Som ellers i livet, handler det om at hver enkelt av oss må ta ansvar for egne valg og handlinger. Hvis jeg brenner veldig for en sak, så kontakter jeg selvfølgelig alle det er smart å påvirke! Det er ikke gateadressen som betyr noe for hvem jeg vil snakke med. Det er MITT engasjement og MIN mulighet til å fremme MITT syn for å påvirke andre som bestemmer hvor, hvem og hva jeg gjør.

Om jeg ikke bor sånn at jeg kan «huke tak i ordføreren på nærkjøpen»- vel, så kan jeg faktisk huke tak i ordføreren på annet vis hvis det er nettopp ordføreren jeg vil ha tak i.

Hva handler dette veivalget egentlig om? Hvordan maten smaker på et sykehjem i Kr.Sand kontra Birkenes? For meg handler det om helt andre ting. Jeg tror Nye Kristiansand blir bra for Birkenes, og jeg tror ikke Birkenes kan levere konkurransedyktige tjenester i fremtiden hvis vi står helt alene.

Interkommunale samarbeid vil avvikles i dagens form, og dette vil nødvendigvis svekke tilbud som kommunen gir. Jeg tror ikke dagens Birkenes er i stand til å heve standarden på tjenestenivå ved å stå alene. Det vil ta tid å reparere de økonomiske sårene som allerede har ført oss på ROBEK- lista.

Jeg stemmer JA den 6. juni, og jeg tror Nye Kristiansand kan løfte alle disse 5 flotte kommunene til noe enda bedre! Jeg tror på menneskene som skal styre, både administrativt og politisk, og jeg tror på menneskene som skal bo i Nye Kristiansand.

 

Irene Kaspersen

Grødum

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!