På vaksinetoppen

VINNER. Assisterende kommunedirektør i Lillesand, Geir Jenssen, overrekker vaksinekoordinatoren i Birkenes en blomsterbukett og gratulerer kommunen med seieren i vaksinekonkurransen.

Birkenes ligger helt på fylkestoppen når det gjelder vaksinedekning. I en uhøytidelig vaksinekonkurranse nabokommunene imellom var Birkenes best.

I fjor ble det avholdt en intern konkurranse mellom Lillesand, Birkenes, Grimstad og Kristiansand. Vinneren skulle være den som hadde vaksinert flest i aldersgruppen 18-24 år. Det ble en jevn affære, men Birkenes trakk det lengste strået, og stakk av med seieren. Her ble 88,7 prosent av ungdommene vaksinert. Lillesand fulgte hakk i hæl med sine 88 prosent.

Det var en uhøytidelig konkurranse hvor vinnerkommunen fikk heder og ære, samt to gavekort på 1000 kroner. Gavekortene ble trukket ut blant de vaksinerte i kommunen. Martinius Mål Simonsen og Vegard Dugstad var de heldige vinnerne av gavekort.

– Det er alltid gøy å vinne, sier vaksinekoordinator i Birkenes Monica Flaa Birkeland, og kanskje da spesielt mot Lillesand. Et pluss er det jo absolutt også at så mange vaksinerer seg, legger hun til.

– Vi vant konkurransen, men dog med Lillesand hakk i hæl. At vi er på topp sammen med Lillesand er ikke tilfeldig. Det henger sammen med at vi har samme kommuneoverlege, sier hun, og berømmer Thor-Erling Engemyr for samarbeidet.

Når det gjelder ungdomsgruppen forteller hun at den har krevd mye arbeid når det gjelder å få henvendt seg til alle.

– Mange har telefonen i foreldrenes navn, og det krevde litt ekstra å spore dem opp. Vi har ringt dem eller kontaktet dem via messenger, forteller hun.

399 av kommunens 450 ungdommer i 18-24-års gruppen tok første dose i løpet av vaksinekonkurransen. Tallet har steget noe i etterkant, slik at vaksinedekningen i denne gruppen nå er 90,9 prosent (409 vaksiner). Dette er høye tall sammenlignet med landsgjennomsnittet som er 85,1 prosent.

På idrettshuset pågår det fortsatt vaksinering, selv om mange har kommet seg gjennom de første rundene. Totalt har det blitt tatt 2658 oppfriskningsdoser her i kommunen. Denne uka har Monica booket 270 nye vaksinetimer, deriblant 100 elever fra Folkehøgskolen.. Neste uke igjen er det noe mindre trykk, og veien fremover etter det vet hun ikke så mye om ennå.