Blir rektor på Engesland

Rektor på steinerskole blir ny rektor ved Engesland.

Geir Stave er tilsatt som ny rektor ved Engesland skole. Han begynner i jobben 1. august og kommer fra stillinga som rektor ved Steinerskolen i Hurum ved Oslofjorden.

– Det er kjærligheten som bringer meg til Sørlandet. Jeg har møtt en kvinne som jeg er blitt veldig glad i, og flytter derfra fra Hurum, sier Stave.

Det var tre søkere til stillinga som rektor ved Engesland skole, en mannlig søker bosatt i Vegusdal, en kvinnelig søker bosatt i Kristiansand, og Stave som i søkerlista har adresse Møre og Romsdal. Anita Sivertsen, som er konstituert som rektor, søkte ikke på stillinga.

– Jeg går fra en liten friskole til en liten offentlig skole. Størrelsen er ikke så ulik, men det pedagogiske er selvsagt ulikt. Det å lede en skole er derimot ikke så ulikt, sier Stave.

Steinerskolen i Hurum har 100 elever, mens det er 63 elever på Engesland. Den nye rektoren har i utgangspunktet pedagogisk bakgrunn fra videregående skole, og ble kjent med steinerskolen gjennom egne barn. Nå har han vært rektor ved skolen i syv år.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!