109 til start i minigubben

Løpetalentet Christoffer Røstad fra Vågsbygd vant den 5 kilometerlange minigubben i år som i fjor.

14-åringen har enda to år på seg til han tar steget opp til Kortgubben. Den tida har han tenkt å bruke på å senke løyperekorden i Minigubben.

– Jeg vil prøve meg på Kortgubben så fort som mulig, men hadde håpet jeg kunne slettet løyperekorden her først, sier han, godt fornøyd med årets gjennomføring.

I år senket han sin egen pers til 19.14, og har ikke langt igjen til løyperekorden på 18.43. Minigubben er en flott innføring til de lengre Gubbeløypene. Det burde love godt for rekrutteringa at hele 109 ivrige unggutter og –jenter stilte til start, i løpet som går fra Mollestadeika og følger Gubbeløypa til Birkelandsparken.

Beste birkenesing i mennenes langløype ble Anders Tveit, som sikret seg en 8.plass med tiden. 1.58.49. Anders forteller at det gikk greit hele veien, og er veldig fornøyd med løpet.

Anders har gransket myrene nøye, og mente på at han tjente en del på riktige valg over de blauteste myrene.

En annen birkenesing med store ambisjoner var Lars Aasheim Svaland. Skiskytteren kom i mål til en 11. plass med tiden 2.01.33.

– Jeg er skuffet. Jeg åpnet dessverre for hardt. Ved 5 kilometer lå jeg på tredjeplass, men det var ei fart jeg ikke tålte, og måtte betale dyrt for. Mot slutten var jeg pinne stiv og måtte se mange passere meg, sier Svalendingen.