Tidenes rekordgubbe

SPORT. Interessen rundt Svalandsgubben Skauløp ser ikke ut til å ha noen ende. Under helgens våte myreventyr stilte hele 907 løpere til start, og smadret dermed rekorden fra i fjor som lød på 758 startende.

SE BILDEGALLERI NEDERST PÅ SIDEN!

─ Det er jo bare fantastisk moro, sier Torfinn Løland. Sammen med Kristian Jon Svaland og Trygve Løland står han bak hele den sprø ideen som de dro igang for 41 år siden. De har dannet gubbekomiteen siden den gang, og mens Torfinn har hatt overoppsynet i idrettsparken, så har Kristian og Trygve vært ute i birkenesskauen. Så også i år, – for 41. gang.

Men at det skulle utvikle seg slik var det vel ingen som da hadde trodd. I 1974 var det for øvrig 70 som stilte til start. I takt med økende løpsinteresse rundt i landet har interessen tatt helt av, og spesielt de senere år har interessen vært enorm.

Tusen neste år

─ Det er klart vi er spent på hvordan det ender, sier Torfinn etter endt dyst. Utvikler det seg slik så er vi fort over 1000 deltakere neste år. Skauen er stor nok og rommer alle, men flaskehalsen er idrettsparken og apparatet der, sier han.

─ Men det er så visst ikke bare oss som står bak dette, legger han til. Idrettslaget er uvurderlig støtte, og vi har sikkert et apparat på nærmere 70 frivillige her sier Torfinn, som er utrolig takknemlig for dugnadsinnsatsen, gjennom mange mange år.

LES MER I UKAS PAPIRAVIS!

SVALANDSGUBBEN 2014
(Foto: Terje Modal/Øyvind Murberg)