”VIP-attentat på Flakk”

"PÅGRIPELSE": Som en realistisk del av politiøvelsen gjennomførte personell fra Utrykningsenheten en pågripelse av en mulig "attentatmann".

"PÅGRIPELSE": Som en realistisk del av politiøvelsen gjennomførte personell fra Utrykningsenheten en pågripelse av en mulig "attentatmann".

«PÅGRIPELSE»: Som en realistisk del av politiøvelsen gjennomførte personell fra Utrykningsenheten en pågripelse av en mulig «attentatmann».

POLITI. Skuddsalvene runget over Flakkeheia og lokalbefolkningen ble øyenvitner til skumle opptrinn med uniformerte og sivilkledde politifolk da Utrykningsenheten på Agder gjennomførte øvelse sist uke. Siden 2006 har Utrykningsenheten brukt skytebaneområdet på Flakke loner som base for sin øvingsvirksomhet. Det gir blant annet svært kort responstid dersom en krisesituasjon skulle oppstå på Birkeland.

BirkenesAvisa ble med på en av øvelsene, og i onsdagens avis kan du lese om aktivitetene på Flakke loner og årsakene til at området er så populært hos Politiet.

Intetanende fotgjengere og bilister på Strøget fikk seg imidlertid en støkk tirsdag ettermiddag forrige uke, da mannskaper fra Utrykningsenheten iscenesatte en væpnet pågripelse ved utkjørselen fra det gamle Kiwi-bygget.
– Opptrinnet virket skremmende på noen – burde det ikke vært varslet på forhånd?
– Ulempen med å varsle på forhånd er at vi aldri vet hvor pågripelsen skal finne sted. Av taktiske hensyn foretar vi pågripelsen når situasjonen i øvelsen tilsier det. Da er vi avhengige av å opptre i så naturlige omgivelser som mulig. Men vi har alltid en uniformert politibil rett bak, så folk skal se at Politiet er på stedet. Vi klarer ikke å markere med øvelsesskilt, siden øvelsen går mellom Lillesand og Flakke loner og vi ikke vet akkurat hvor en pågripelse vil finne sted, forklarer leder for Utrykningsenheten, Lars Stamnes. Han opplyser at Politiets operasjonssentral alltid blir varslet, i tillegg til at det legges ut en melding på Utrykningsenhetens egen logg på nettet. Enhetslederen beklager dersom noen ble skremt av øvelsen.
– Vi må bare beklage hvis vi har skremt folk, for det har overhodet ikke vært intensjonen. Vi bør kanskje varsle lokalavisene på forhånd neste gang og gi beskjed om at det i et visst tidsrom vil bli øvd i et område, slik at publikum kan være forberedt på at det kan komme til å skje noe, sier han.

Les mer i onsdagens papiravis!