Regn ingen hindring

Treningsparken Åpning med helseminister Gahr Støre Paraplyerog flaggFOLKEHELSE. Et femtitalls birkenesinger hadde møtt fram mellom bygene for å se helseministeren åpne den nye utendørs treningsparken på Birkeland. – Det gode frammøtet viser bare at det er tak i folk, konstaterte Jonas Gahr Støre, mens regnet strømmet ned.
(SE FLERE BILDER UNDER)

Med et godt grep om buesaga sørget toppolitikeren for at bjørkestauren ble kappet i to. Dermed kunne den nye treningsparken med 13 apparater for styrke, balanse, fleksibilitet og litt uttøyning, erklæres for åpnet.
– Vår egen aktivitet og vårt eget engasjement er så viktig for at vi skal kunne leve gode liv med god kvalitet. Derfor er det en ære for meg å få sage over denne grenen, sa helseministeren, som roste det gode samarbeidet mellom kommune, idrettslag og leverandør.
Treningsparken er et folkehelsetiltak i regi av Birkenes kommune. Idrettslaget og skiskyttergruppa er trukket med i arbeidet etter hvert, og leder i idrettslaget, Oddvar Glidje, overbragte en hjertelig takk til ildsjelene Olav Aabel og Kristian Svaland for de mange dugnadstimene de har lagt ned for å få satt opp apparatene og tilrettelegge området.

Toppet dagen

Støre så fornøyd ut, og konstaterte at arrangementet toppet dagen.
– Jeg vil berømme partnerne, dette er den norske modellen i praksis!
Til BirkenesAvisa sier Støre at han tror vi vil se mer til turstier og anlegg som dette, som en del av økt bevissthet om ansvaret for egen helse.
– Jeg tror vi vil se et mangfold av tiltak. Folkehelse bygges jo der folk bor, poengterer han.
Ministeren roste for øvrig samarbeidsmodellen som brukes flittig i Birkenes, og bekrefter at han kommer til å bruke Birkenes som eksempel ved seinere anledninger.
– Jeg har sett flere andre eksempler, men sjelden så bra som her. For å få til ting er vi avhengige av et godt samarbeid mellom det offentlige og frivillige, slo han fast.

Gode argumenter

Fungerende kommuneoverlege Thor Erling Engemyr pekte på flere gode argumenter for å bruke anlegget til å bli mer aktiv.
– Treningsparken er et godt tiltak som er tilgjengelig for alle, det er gratis og delt inn etter hva du vil trene, framholdt han.
Invitert til “Gubben”
– Jeg hørte at ministeren sa han kunne tenke seg å komme tilbake hit for å jogge. Nå viste jo Oddvar Glidje fram sin «Gubbe»-trøye, men jeg har tatt med én til ministeren, gliste Kristian Svaland og overrakte Støre den blå t-skjorta.
Ordfører Arild Windsland mente at han og Støre kanskje ikke var enige i alt i denne valgkampen, men var sikker på at de var helt enige i at folkehelse er noe av det viktigste politikere kan bry seg om.
– Birkenes er kjent for godt samarbeid mellom idrettslag og kommune, der vi bidrar sammen til felles beste, og vi vet at denne treningsparken kommer til å brukes, den ble jo tatt i bruk allerede før den blei åpna, sa ordføreren før han overrakte helseministeren et eksemplar av heftet «På topp i Birkenes» og Bjarne Bjorvatns bildebok fra Birkenes.