Rensket sandvolleyballbanen

Sanvolleygjengen ved Elveplassen, Birkeland

DUGNADSGJENGEN: Benjamin Kenneth Sveen (f.v.), Dawid Litwicki, Martin Litwicki, Finn Kristian Hartvigsen, Richard Rasmussen, Jonny Teigen og Espen Bekkelien tar en pust i bakken. Andreas Sivertsen deltok også på dugnaden. (Mobilfoto: Silas Våge)


SPORT/FRIVILLIGHET. De fant mye som strengt tatt ikke hører hjemme på en sandvolleyballbane, dugnadsgjengen som forleden foretok en opprenskning på og rundt banene ved Elveplassen på Tollnes. Dugnadsjobben ble dermed en todelt opplevelse.

– Vi synes det er fint å se at banene blir benyttet av alle generasjoner, og kanskje spesielt av unge spirer som kunne tenke seg å spille for klubben en gang i fremtiden. Samtidig synes vi det er tilsvarende trist at folk legger igjen sigarettsneiper, ispinner, tamponger og hestemøkk på banene. Det burde mildt sagt være unødvendig, og vi vil oppfordre folk til heller å hjelpe oss med å holde området fint og fritt for søppel og annet rusk og rask, sier Benjamin Kenneth Sveen på vegne av dugnadsgjengen fra volleyballgruppa i Birkenes IL.
Foruten søppelplukking besto dugnaden av å henge opp et høyt nett rundt store deler av banen, slik at man slipper å løpe ut i skogen for å hente ballen. Det ble også tid til litt gressklipping og annet vedlikehold av banene.
Dugnaden var også en klargjøring til Agder Beach Tour, som snart skal gjeste Birkeland med lag fra hele Sørlandet. Her er det muligheter for både nybegynnere og viderekomne å delta.