Programlederne stjal (nesten) showet

UKM

Ungdommens KulturmønstringPasse løst, passe ledig, passe proft, og tidvis veldig morsomt. Martin Stapnes og Bjørn Olav Hartvigsen sørget for at det fire timer lange sceneshowet aldri ble kjedelig.

Dyktige unge programledere har nærmest blitt en tradisjon når Ungdommens Kulturmønstring (UKM) arrangeres i Birkeneshallen. 2012 var intet unntaksår. For 14-åringene og 9. klassingene Martin og Bjørn Olav bidro sterkt til at fredagens fire timer lange festforestilling ble av det minneverdige slaget. At de hadde forberedt seg godt, fikk vi gjentatte bevis på gjennom små filmsnutter og mer eller mindre innøvde stunts, noen av det elleville slaget, som da de ikledd bjørnekostymer vekslet mellom film og virkelighet og endte opp i et basketak på scenen om hvem som skulle introdusere neste innslag. Bjørn Olav vant.

Størst på Agder

En annen tradisjon Kulturkontoret og ungdommen i Birkenes kan være mektig stolte av er den lokale mønstringens posisjon som en av de største og beste på hele Agder. Det er bare Kristiansand, og muligens Arendal – begge med mange ganger flere ungdommer å ta av – som kan måle seg med lille Birkenes hva oppslutning angår. I år kunne de lokale UKM-arrangørene by på hele 30 sceneinnslag og 38 kunstverk. Det ga en forrykende sceneforestilling i to avdelinger á drøye timen og en flott kunstutstilling som mange av de tusen publikummerne tok turen innom i pausen, etter at fritidsklubben Jokers bugnende kafédisk var avlagt et besøk.