Full fres på ”Amfi Tobias”

FØRST UTE: Først ute på isen var Emma Lien Håkedal og Lulu Salimahran (t.h.) som syntes det var veldig stas med skøytebane på Tobias Jorde.

FØRST UTE: Først ute på isen var Emma Lien Håkedal og Lulu Salimahran (t.h.) som syntes det var veldig stas med skøytebane på Tobias Jorde.


ADVENT. – Vi har vel egentlig ikke satt noe navn på den, men noen foreslo at den burde hete Amfi Tobias, så da kaller vi den det, sa banksjef Harald Flaa, før han overlot til ordføreren å klippe snora som markerte åpningen av den flunkende nye skøytebanen på Tobias Jorde.
I løpet av få minutter var den sirkelrunde banen på utescenen på tusenårsstedet fylt opp av barn som føyk rundt med blankt stål på føttene. Banksjefen har sjøl trått til med både vannslange og snømåke for at banen skulle være klar til den høytidelige åpningen, som fant sted under sentrumsforeningens årlige ”Julemoro på Strøget”. Med et par hundre birkenesinger i alle aldre som publikum og Hornmusikkens juletoner som hyggelig lydkulisse ble det riktig koselig julestemning på Tobias jorde. I tillegg til å teste skøytene kunne de minste få seg en ridetur på ryggen til islandshesten Gæfa, trygt ledsaget av eieren Vanessa Bickenback, som kan opplyse at hun tilbyr ridetimer i sommerhalvåret. Julenissen dukket selvfølgelig også opp, til store glede for de mange frammøtte barna. Med sekken full av klementiner og frisbee’er fra Kiwi var han et naturlig samlingspunkt for de minste. For øvrig benyttet butikkene anledningen til å holde langåpent, med en flora av gode juletilbud. Utenfor Marikken sørget Kjell Eirik Stoveland og trekkspillet hans for litt ekstra julestemning til en konstant kundestrøm. Se bildekavalkade under.